Ελλάδα|13.01.2019 21:06

Προσαγωγές έξω από το Μέγαρο Μουσικής πριν από την ομιλία Τσίπρα

Newsroom

Σε 20 προσαγωγές έχει προχωρήσει η Κρατική Ασφάλεια έξω από το Μέγαρο Μουσικής. Πολίτες επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό με σύνθημα για δημοψήφισμα επί της Συμφωνίας των Πρεσπών. Προσήχθησαν και κρατούνται στην Κρατική Ασφάλεια.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει στις 20:00 ομιλία στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Το στοίχημα της Συμφωνίας των Πρεσπών». Εξω από τον χώρο είχαν βρεθεί δεκάδες πολίτες που υποστηρίζουν την ελληνικότητα του ονόματος της Μακεδονίας και μάλιστα έγιναν και οι προσαγωγές από την ΕΛΑΣ.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται, μεταξύ άλλων, να δώσει τη δική του απάντηση στον Πάνο Καμμένο, ο οποίος το πρωί της Κυριακής ανακοίνωσε την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.

Όσον αφορά τη συγκεκριμένη εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής για τη συμφωνία των Πρεσπών, όπου και θα βρεθούν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ευρύτερου προοδευτικού χώρου και της Κεντροαριστεράς (π.χ. από τον εκσυγχρονιστικό χώρο), αποτελεί ένα σήμα για τις εσωτερικές διεργασίες.

Σε αυτή θα βρεθούν ο Νίκος Μπίστης, ο Σωτήρης Βαλντέν, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Κώστας Παπαϊωάννου, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Σπύρος Δανέλλης, ο Μιχάλης Σταθόπουλος, ο Νίκος Μαραντζίδης κ.ά.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνώνομιλία Αλέξη Τσίπρασυλλήψεις