Ελλάδα|24.04.2021 18:22

Ανοιχτά καταστήματα: Πλημμύρισε κόσμο η Ερμού - Ανάσα ζωής στη Θεσσαλονίκη

Newsroom

Πρεμιέρα με αυξημένα μέτρα ασφαλείας αλλα και ζωηρή κίνηση έκαναν το Σάββατο τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και υποδέχονται το καταναλωτικό κοινό μετά από αρκετούς μήνες που ήταν κλειστά. Τόσο οι κεντρικοί  δρόμοι της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης γέμισαν κόσμο ο οποίος κατέβηκε στην αγορά για να ψωνίσει ενόψει και του Πάσχα

Βόλτα στην αγορά της Θεσσαλονίκης έκανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Συνομίλησε με πολίτες που βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης για ψώνια με την αγορά να λειτουργεί με click inside ξανά από σήμερα, αντάλλαξε ευχές ενόψει του Πάσχα, ενώ δεν έλειψαν και οι selfies με Θεσσαλονικείς, αλλά και η αγορά παροδοσιακού τσουρεκιού.

Διαβάστε επίσης: Κατακόρυφη άνοδος στις πωλήσεις tablets και laptop το 2020

Intime

Ανάσα σωτηρίας χαρακτήρισε την επαναλειτουργία της αγοράς ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους γίνεται συνεχής απολύμανση, ενώ υπάρχουν συσκευές απολύμανσης χεριών σε όλα τα εμπορικά κέντρα. Αυστηρά είναι τα μέτρα και για τους εργαζόμενους οι οποίοι με τη σειρά τους κάνουν συστάσεις στους επισκέπτες να φορούν τις μάσκες τους και να τηρούν αποστάσεις. Στην είσοδο υπάρχουν θερμικές κάμερες όπου μπορούν να εντοπίσουν πιθανούς φορείς ιών ενεργοποιώντας μηχανισμούς αντιμετώπισης και προστατεύοντας αποτελεσματικά τη δημόσια υγεία.

Intime

Επισημαίνεται ότι είναι υποχρεωτική η ανάρτηση στην πρόσοψη του καταστήματος, με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο, του μέγιστου αριθμού πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα στο κατάστημα τηρουμένης της αναλογίας ενός (1) ατόμου ανά 25τ.μ. για επιχειρήσεις έως 500 τ.μ. και ενός ατόμου ανά 100 τ.μ. για κάθε επιπλέον 100 τ.μ. για επιχειρήσεις άνω των 501τ.μ. Η απόσταση που θα τηρείται μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία, είναι 2 μέτρα.

Intime

Διαβάστε επίσης: Μετακινήσεις: Μπλόκα ΕΛ.ΑΣ στα διόδια - Κατέβασαν επιβάτες από λεωφορείο των ΚΤΕΛ

Ερμούκόσμοςκαταστήματααγοράψώνια