Ελλάδα|28.04.2021 17:27

SMS 13033: Πιθανά τα μηνύματα για καφέ μπαρ, εστιατόρια - Ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Newsroom

Ερωτηματικό παραμένει εάν με το άνοιγμα της εστίασης θα καταργηθούν τα SMS στο 13033 ή εάν οι πολίτες θα είναι υποχρεωμένοι να στέλνουν μηνύματα για τις μετακινήσεις τους και μετά τις 3 Μαΐου, δηλαδή από τη Δευτέρα του Πάσχα και έπειτα.

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο η αποστολή SMS στο 13033 να συνεχίσει να είναι υποχρεωτική για τις μετακινήσεις των πολιτών μέχρι και το άνοιγμα του τουρισμού, δηλαδή στις 15 Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, δεν υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρξει και άλλος πενταψήφιος αριθμός αποκλειστικά για μετακινήσεις σε καφέ, μπαρ ή εστιατόρια (αντίστοιχος δηλαδή με το 13032 που ισχύει αποκλειστικά για λιανεμπόριο). 

Επομένως από τη Δευτέρα του Πάσχα που ανοίγει ξανά η εστίαση, είναι πολύ πιθανό οι πολίτες να πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033, για να μπορούν να πάνε σε καφέ, μπαρ ή εστιατόρια. Πιθανότατα οι μετακινήσεις θα γίνονται με τον αριθμό 6. Μάλιστα, οι λοιμωξιολόγοι έχουν εισηγηθεί να μην σταματήσουν οι πολίτες να στέλνουν sms στο 13033 και τα sms να καταργηθούν από τις 15 Μαΐου που ανοίγει επίσημα ο τουρισμός και οι μετακινήσεις εκτός νομού. 

Ανακοινώσεις από τον Χαρδαλιά το απόγευμα

Ανακοινώσεις για την περαιτέρω χαλάρωση του lockdown, που θα αφορούν σε διαδημοτικές μετακινήσεις και στην αποστολή sms στο 13033, πρόκειται να κάνει στις 18:00 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Στην ενημέρωση θα βρίσκεται, όπως κάθε Τετάρτη, και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο επιτρέπονται για μετάβαση σε κομμωτήριο ή σε εμπορικό κατάστημα ενώ «ελεύθερες» παραμένουν μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Νίκος ΧαρδαλιάςΠάσχαεστίασηSMS 13033μετακινήσεις