Ελλάδα|28.04.2021 23:15

Γιάννης Λαγός: Ο ανακριτής έμαθε το σχέδιο διαφυγής και τον έκρινε προφυλακιστέο

Newsroom

Οι βελγικές Αρχές απέρριψαν το αίτημα του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού να παραμείνει σε κατοίκον περιορισμό κι έτσι θα παραμείνει στα κρατητήρια μέχρι να αποφασισθεί η έκδοσή του στην Ελλάδα. Εκτιμάται ότι το αργότερο εντός δύο μηνών τα διαδικαστικά θα έχουν ολοκληρωθεί.

Μάλιστα, εντός των επόμενων 15 ημερών αναμένεται να οριστεί και η δικάσιμος για τον εκλεγμένο με τη Χρυσή Αυγή Ευρωβουλευτή, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος με απόφαση του Βέλγου εισαγγελέα. Οπως μετέδωσε από τις Βρυξέλλες η ανταποκρίτρια του OPEN TV, Μαρία Ψαρά, το πρωί της Τετάρτης ο ανακριτής ρώτησε των Γιάννη Λαγό για το εάν συμφωνεί να εκδοθεί στην Ελλάδα και εκείνος απάντησε πως δεν το επιθυμεί.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του OPEN, ο Λαγός επικαλέστηκε και δύο λόγους για να μην προφυλακιστεί. Αφενός υποστήριξε πως δεν πρέπει να παραμείνει φυλακισμένος καθώς δεν έχει καθαρογραφεί η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου και αφετέρου σημείωσε πως είναι Ευρωβουλευτής και αφού είναι γνωστή η κατοικία του δεν θα μπορούσε να διαφύγει.

Ωστόσο, πληροφορίες πως ο Γιάννης Λαγός είχε κάνει Covid test για τον κορονοϊό και ετοιμαζόταν να διαφύγει στη Νορβηγία είχαν φτάσει στα εισαγγελικά γραφεία. Επομένως οι ισχυρισμοί του Γιάννη Λαγού δεν έγιναν πιστευτοί από τον ανακριτή, ο οποίος αποφάσισε πως το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής είναι ύποπτος διαφυγής και τον έκρινε προφυλακιστέο. Νομικοί επισημαίνουν πως η προφυλάκισή του πιθανώς προμηνύει ότι η απόφαση της έκδοσή του στην Ελλάδα θα είναι θετική.

Γιάννης ΛαγόςΧρυσή Αυγήπροφυλάκιση