Σταμπουλίδης για εστίαση: Μέσα στον Μάιο το πακέτο στήριξης
NewsroomO γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης τόνισε πως το πακέτο στήριξης για την εστίαση πρόκειται να δοθεί μέσα στο Μάιο καθώς, όπως σημείωσε, έχει ήδη ετοιμαστεί και απομένουν κάποια τεχνικά ζητήματα για να ανοίξει η πλατφόρμα και να ξεκινήσουν γρήγορα οι καταβολές.
«Είναι ένα επιπλέον πακέτο στήριξης, δεν είναι το μόνο πακέτο στήριξης. Μιλάμε για ένα πακέτο, επιπλέον, το οποίο σκοπό έχει να βοηθήσει στην επανεκκίνηση των επιχειρήσεων. Είναι με την διαδικασία της επιστρεπτέας προκαταβολής», τόνισε.
Όπως είπε ο ίδιος, η εστίαση έχει πάρει την μερίδα του λέοντος όσον αφορά τις επιστρεπτέες προκαταβολές και σχεδόν όλα τα μέτρα τα οποία έχουν εφαρμοστεί και έχουν υλοποιηθεί.
Επίσης υπογράμμισε πως το άνοιγμα της εστίασης δεν αφορά σε μαγαζιά στα κλειστά εμπορικά κέντρα και όπου αλλού υπάρχει εστίαση εντός κλειστού χώρου ( Σταθμοί ΚΤΕΛ, στοές κτλ).
«Υπάρχει η δυνατότητα για αυτές τις επιχειρήσεις να πραγματοποιούν take away και delivery» πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας και είπε πως μέχρι τις 14 Μαΐου θα είναι σε ισχύ αυτό το μέτρο.
Διαβάστε επίσης: Παράταση της τηλεργασίας έως τις 31 Μαΐου
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων