Ελλάδα|29.04.2021 14:39

Αγιο Φως: Ποια θα είναι η φετινή διαδικασία μεταφοράς του

Newsroom

Πολλές διαφοροποιήσεις θα περιλαμβάνει φέτος η μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα εξαιτίας των ειδικών συνθηκών του κορονοϊού. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, οι φετινές διαδικασίες θα γίνουν «με την προσήκουσα ταπεινότητα και σεμνά, όπως επιβάλλει η συγκυρία, και όχι με τιμές αρχηγού κράτους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Αγιο Φως αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, ωστόσο κατά την άφιξή του δεν πρόκειται να υπάρξουν ειδικές τελετές, όπως παλαιότερα. Ταυτόχρονα, είναι έτοιμος ο σχεδιασμός προκειμένου να πραγματοποιηθεί άμεσα η μεταφορά του σε όλη την Ελλάδα έγκαιρα, καθώς φέτος εξαιτίας της πανδημίας η Ανάσταση να γίνει στις 21:00.

Διαβάστε επίσης: Ουρές στα διόδια σε Ελευσίνα και Αφίδνες: Πέρυσι έφυγαν 16.000 φέτος 35.000 οχήματα

Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση αποφασίζει να μη συνεχίσει την παράδοση να μεταφέρεται το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα, με τυμπανοκρουσίες και ειδικές τελετές.  Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, στόχος της κυβέρνησης είναι στο εξής το Άγιο Φως να μεταφέρεται με απλότητα και σεμνότητα από τους Αγίους Τόπους στην Ελλάδα, χωρίς τις τελετές του παρελθόντος.

«Θα πάω να παραλάβω το Άγιο Φως. Οι ισραηλινές αρχές είχαν κάποια δεδομένα, όπως και πέρσι, που έλεγαν ότι και πάλι δε θα μπορούσαμε να πάμε και θα στέλναμε μόνο ένα αεροσκάφος για να πάρει το Άγιος Φως. Μετά από πιέσεις μας, οι αντιστάσεις τους κάμφθηκαν και έτσι φέτος λόγω και του θεσμικού μου ρόλου θα πάω εγώ εκεί. Θα πάω στα Ιεροσόλυμα, θα συμμετέχω στο τελετουργικό της Ανάστασης και θα πάρουμε το Άγιο Φως. Φεύγω Σάββατο ξημερώματα από την Αθήνα. Γύρω στις 3 γίνεται το τελετουργικό της Ανάστασης στον Πανάγιο τάφο, και γύρω στις 6 θα είμαστε πίσω», τόνισε από τη μεριά του ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης μιλώντας στο Mega.

Διαβάστε επίσης: Ελεύθερες από Μεγάλη Πέμπτη οι διαδημοτικές μετακινήσεις - Πώς θα κάνουμε Πάσχα

κυβέρνησηΆγιο ΦωςΚορονοϊός