Ελλάδα|30.04.2021 16:53

Πάσχα: Αυξημένη κίνηση σε καταστήματα, σούπερ μάρκετ - Μέχρι πότε είναι ανοιχτά

Newsroom

Το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής άνοιξαν τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα προκειμένου οι πολίτες να κάνουν τις τελευταίες πασχαλινές αγορές. Στην Αθήνα πολλοί ήταν εκείνοι που επισκέφτηκαν κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, όπως η Ερμού για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής. 

Σημειώνεται πως οι αγορές στα καταστήματα πραγματοποιούνται με μεθόδους click away και click in shop, επομένως έξω από τα καταστήματα δεν σχηματίζονται ουρές παρά την αυξημένη κίνηση. Παράλληλα υπενθυμίζεται πως από χθες Μεγάλη Πέμπτη άνοιξαν οι διαδημοτικές μετακινήσεις, επομένως πολλοί εκμεταλλεύτηκαν τον καλό καιρό για να κάνουν απλά τη βόλτα τους στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με το OPEN TV, ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων και μανάβικα καθώς πολύς κόσμος θέλει να ψωνίσει τα «απαραίτητα» για το πασχαλινό τραπέζι. Η τιμή στα αρνιά αυτή τη στιγμή στην Αθήνα κυμαίνεται από 10 έως τα 13 ευρώ το κιλό ενώ το απόθεμα που υπάρχει στην Αττική είναι ως επί το πλείστον αρνιά που εισήχθησαν τις τελευταίες ημέρες κυρίως από τη Ρουμανία.

Αυξημένη η κίνηση και στη Θεσσαλονίκη - Δεν είναι ικανοποιημένοι οι έμποροι

Αυξημένη είναι η κίνηση και στην αγορά της Θεσσαλονίκης, με τους πολίτες να επισκέπτονται το εμπορικό κέντρο της πόλης μαζικά από τη στιγμή που άνοιξαν τα καταστήματα. Ωστόσο οι έμποροι διαμηνύουν πως δεν είναι ικανοποιημένοι από τις αγορές. Στην ιστορική αγορά τoυ Καπάνι στη Θεσσαλονίκη, η εικόνα είναι καλύτερη καθώς πολλοί σπεύδουν την τελευταία στιγμή για τις αγορές του πασχαλινού τραπεζιού.

Μέχρι πότε είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Τα σούπερ μάρκετ τη Μεγάλη Παρασκευή άνοιξαν από 9:00 και θα μείνουν ανοιχτά μέχρι τις 19:00. Το Μεγάλο Σάββατο το ωράριο λειτουργίας είναι από τις 7:00 έως τις 19:00.

Το υπόλοιπο λιανεμπόριο τη Μεγάλη Παρασκευή λειτουργεί προαιρετικά από 13:00 τ μέχρι 19:00 και το Μεγάλο Σάββατο από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.

Την Κυριακή του Πάσχα 2 Μαΐου, τη Δευτέρα 3 Μαΐου και την Τρίτη 4 Μαΐου τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Διαβάστε επίσης: Πάσχα: Με αυστηρούς ελέγχους φεύγουν και οι τελευταίοι εκδρομείς

αγορέςκαταστήματαλιανεμπόριοσούπερ μάρκετΠάσχα