Ελλάδα|14.01.2019 14:51

Θεσσαλονίκη: Πορεία διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήσαν περισσότεροι από 300 εκπαιδευτικοί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους και μέσω της Εγνατίας έφτασε στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. 

Εκεί σημειώθηκε μικροένταση, όταν μια μικρή ομάδα εκπαιδευτικών άρχισε να κουνάει τη σιδερένια πόρτα του υπουργείου, με σκοπό αυτή να ανοίξει και να μπουν στο προαύλιό του. Αστυνομικοί παρακολουθούσαν από σχετική απόσταση, ωστόσο, η μικροένταση εκτονώθηκε μετά από λίγα λεπτά, όταν η ομάδα των εκπαιδευτυικών απομακρύνθηκε από την πόρτα του υπουργείου.

Μετά την πορεία οι εκπαιδευτικοί κατευθύνθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποίησαν γενική συνέλευση.

Οι εκπαιδευτικοί αντιτίθεται στο νομοσχέδιο για τους διορισμούς που θα γίνουν στον χώρο της εκπαίδευσης την επόμενη τριετία και ζητούν την κατάργηση του «προσοντολογίου».

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ σημειώνουν ότι το σύστημα «απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας». Μάλιστα, κάνουν λόγο για «εμπόριο ελπίδας» από πλευράς υπουργείου προς τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς και για περιφρόνηση των αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης.

πορείαπορεία διαμαρτυρίαςεκπαιδευτικοί