Ελλάδα|06.05.2021 20:08

Θάνατος 44χρονης μετά το AstraZeneca: Δεν πέθανε από θρόμβωση σύμφωνα με τον ιατροδικαστή

Newsroom

Για τις συνθήκες θανάτου της 44χρονης μητέρας δύο ανήλικων παιδιών που πέθανε λίγες ώρες αφού έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca μίλησε ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, Δημήτρης Γαλεντέρης.

«Αυτό που μπορέσαμε μέχρι στιγμής να αποκλείσουμε, είναι η περίπτωση της θρόμβωσης. Δεν βρήκαμε να υπάρχει κάποια θρόμβωση στους φλεβώδεις κόλπους του εγκεφάλου, ούτε σε κάποιο φλεβικό μεγάλο στέλεχος του σώματος», εξήγησε ο κ. Γαλεντέρης, μιλώντας στο Mega και τόνισε πως από την έως τώρα έρευνα δεν έχει εξακριβωθεί ο ακριβής μηχανισμός του θανάτου της 44χρονης από τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης. 

«Αφού ανακαλύψουμε πώς πέθανε τελικά, τότε θα πρέπει να συγκρίνουμε τα βιβλιογραφικά δεδομένα του εμβολίου και να δούμε αν σχετίζεται ή όχι με αυτό», προσέθεσε και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση της Βρετανίας έχει επισημάνει διάφορες πιθανές παρενέργειες από το εμβόλιο της AstraZeneca, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στον θάνατο.

«Πρέπει να ανακαλύψουμε το μηχανισμό θανάτου, πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών και των τοξικολογικών εξετάσεων και μόνο τότε θα μπορούμε να δούμε αν συνδέεται ή όχι με τον εμβολιασμό ο θάνατος», σημείωσε ο κ. Γαλεντέρης και συμπλήρωσε πως δεν υπήρχαν πρόσφατα ευρήματα για οξύ έμφραγμα, πέρα από ένα παλαιότερο.

Διαβάστε επίσης: Λινού για θάνατο 44χρονης μετά το AstraZeneca: Δεν έχει υπάρξει παρενέργεια εμβολίου τόσο σύντομα

θάνατοςεμβόλιοΚορονοϊόςAstraZeneca