Ελλάδα|08.05.2021 15:37

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο συνεργός της 36χρονης που έστησε την απαγωγή της

Newsroom

Οι αστυνομικές Αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν τον 30χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται ως συνεργός 36χρονης ημεδαπής, η οποία κατηγορείται πως σκηνοθέτησε την απαγωγή της στη Θεσσαλονίκη, για να αποκομίσει παράνομα περιουσιακό όφελος από συγγενικά της πρόσωπα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 30χρονος άνδρας εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών. Κατασχέθηκαν ένα ψεύτικο πιστόλι και μία κάρτα sim, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν - σύμφωνα με την αστυνομία - στο πλαίσιο της παράνομης δράσης των δύο, καθώς επίσης μία τραπεζική κάρτα της 36χρονης και χρηματικό ποσό που αποτελεί μέρος των χρημάτων που έλαβε ο συλληφθείς, από την πράξη της εκβίασης. 

Η 36χρονη είχε συλληφθεί στο πλαίσιο συνεργασίας αστυνομικών των Τμημάτων Εγκλημάτων κατά Ζωής - Προσωπικής Ελευθερίας και Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών και του Τμήματος Τροχαίας Σερρών. Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο 30χρονος επικοινώνησε με τους συγγενείς της 36χρονης στις 6 Μαΐου και προφασιζόμενος ότι έχει απαγάγει τη γυναίκα, τους εκβίασε για να του δώσουν χρηματικό ποσό. 

Στο πλαίσιο ερευνών, η 36χρονη εντοπίστηκε απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας να επιβαίνει σε υπεραστικό λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο από τις Σέρρες προς τη Θεσσαλονίκη, ενώ αποκαλύφθηκε ότι ουδέποτε υπήρξε θύμα αρπαγής, αλλά υπήρξε σχετική συνεννόηση μεταξύ των δραστών, προκειμένου να αποκομίσουν παράνομα το περιουσιακό όφελος.

απαγωγήΘεσσαλονίκηαστυνομία