Θανάσης Λαβίδας: Πέθανε ο βασικός μέτοχος της Lavipharm
NewsroomΈφυγε από τη ζωή το απόγευμα του Σαββάτου 8 Μαΐου, ο επιχειρηματίας Θανάσης Λαβίδας, ο βασικός μέτοχος της Lavipharm. Ο επιχειρηματίας έδινε για μήνες μάχη με την λευχαιμία. Ο Θανάσης Λαβίδας νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Ο επιχειρηματίας γεννήθηκε στην Αθήνα το το 1948, και ανέλαβε τη διοίκηση της LAVIPHARM το 1976. Η μητρική εταιρία, Lavipharm Α.Ε., εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών από το 1995.
Σήμερα, η LAVIPHARM κατέχει ηγετική θέση στους τομείς της ανάπτυξης, παραγωγής, εμπορίας και διανομής φαρμάκων, καλλυντικών και προϊόντων υγείας στην Ελλάδα με έντονη διεθνή δραστηριότητα.
Ο Θανάσης Λαβίδας ήταν Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.) και Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας–Αμερικής. Τέλος, ήταν Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), και είχε αναλάβει την ευθύνη της διεθνούς δραστηριότητας (SEV International). Σημειώνεται πως είχε και διδακτορικό δίπλωμα (PhD) στη φαρμακευτική χημεία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
- «Σε τρία λεπτά είχε καταλήξει, έκλαιγαν και ζητούσαν βοήθεια»: Το χρονικό του τραγικού θανάτου της 71χρονης στην Ελευσίνα
- Καρυστιανού: Το κόμμα μου φέρνει μια καινούργια ιδεολογία - Έχουμε 250.000 αμβλώσεις τον χρόνο
- Μήνυμα δύναμης από τον δήμαρχο Άη Στράτη: «Θα πατήσουμε τον καρκίνο - Δεν ήμουν συνεπής με τις εξετάσεις»
- Νεκροί εντοπίστηκαν πατέρας και γιος στη Σκωτία - Πώς μια πεζοπορία κατέληξε σε τραγωδία