Βατόπουλος: Ασφάλεια 15 ημέρες μετά τη 2η δόση εμβολίου - Πιθανό να κάνουμε 3η δόση
NewsroomΗ απόφαση για τις μετακινήσεις είναι περισσότερο πολιτική και λιγότερο υγειονομική τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Όπως ανέφερε πλέον τα οριζόντια μέτρα έχουν κλείσει τον κύκλο τους και με τα αυξανόμενα μέτρα και τον εμβολιασμό μπαίνουμε σε μια καινούργια φάση.
Επεσήμανε πως αυτή την στιγμή έχουμε 2 όπλα, τα εμβόλια και τα self test ενώ σημείωσε πως είναι σημαντικό να αξιοποιηθούν το τελευταία και να δηλώνονται. Αναφορικά με τα προνόμια των εμβολιασμένων, δήλωσε πως μόλις ανοίξει η πλατφόρμα για όλους ίσως μπορεί να υπάρξει συζήτηση για περισσότερες ελευθέριες.
Διαβάστε ακόμη: Εμβολιασμοί: Τελευταίο 10ήμερο του Μαΐου τα ραντεβού των 40-44 με όλα τα εμβόλια
Ασφάλεια μετά τον εμβολιασμό
Τουλάχιστον 15 ημέρες μετά την 2η δόση του εμβολίου μπορούμε να νιώθουμε ασφαλείς ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής, ενώ σημείωσε πως είναι πολύ πιθανό να χρειαστούμε και τρίτη δόση του εμβολίου. Για τα εμβόλια σε εφήβους υπογράμμισε πως πρέπει να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια τους.
Ενδεχόμενο τοπικών lockdown
Ο κ. Βατόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τοπικών lockdown καθώς όπως είπε η πανδημία δεν έχει τελειώσει και γι αυτό πρέπει να είμαστε προσεχτικοί. Παράλληλα, υπογράμμισε πως η μάσκα είναι ένα από τα τελευταία πράγματα από τα οποία θα απαλλαγούμε.
Διαβάστε ακόμη: Lockdown: Αίρονται απαγόρευση μετακίνησης, ωράριο, sms - Τι αλλάζει από Παρασκευή
- Το βίντεο ντοκουμέντο μέσα από τη Marfin την ώρα της επίθεσης και οι φωτογραφίες που έχει η ΕΛΑΣ
- Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος με καυτό διήμερο - Πού θα «χτυπήσουν» 40άρια
- Τραγικό τέλος για αγνοούμενο μοντέλο: Βρέθηκε νεκρό σε τεχνητή λίμνη στην Πολωνία
- Φίδια για... πίτσα: Το εστιατόριο που δίνει δωρεάν φαγητό αν παραδώσεις πύθωνες - «Έχει γίνει μόδα»