Ελλάδα|14.01.2019 18:25

Συνάντηση Μπουτάρη-Βούγια την Τετάρτη με μενού τις δημοτικές εκλογές

Τίμος Φακαλής

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στο δήμο Θεσσαλονίκης τέσσερις μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές. Την Δευτέρα (14/01) ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Βούγιας ζήτησε συνάντηση από τον Γιάννη Μπουτάρη.

Το ραντεβού κλείστηκε και οι δυο θα βρεθούν την προσεχή Τετάρτη (16/01) στο δημαρχείο. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί λίγες μόλις μέρες μετά το τετ-α-τετ που είχαν οι δύο τους στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του πρώην πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Εκεί και οι δύο συμφώνησαν ότι «κάτι πρέπει  να γίνει στο χώρο της κεντροαριστεράς», δεδομένου ότι παρατηρείται πανσπερμία υποψηφιοτήτων.

Παράλληλα, η συνάντηση Μπουτάρη-Βούγια θα πραγματοποιηθεί στη σκιά του συναινετικού διαζυγίου στο οποίο αναμένεται να καταλήξει την Τρίτη (15/01) η προσπάθεια για κοινή διαπαραταξιακή υποψηφιότητα στο δήμο Θεσσαλονίκης. Μια πρωτοβουλία την οποία ξεκίνησε ο Γιάννης Μπουτάρης ώστε να συνεργαστεί  η δημοτική του ομάδα, η  «Πρωτοβουλία» με  δυνάμεις της κεντροαριστεράς και άλλες παρατάξεις στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου. 

Παράλληλα, μέχρι την επόμενη βδομάδα η Καλυψώ Γούλα  την οποία και προτείνει για υποψήφια δήμαρχο η Πρωτοβουλία αναμένεται να ανακοινώσει τους πρώτους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της. Σύμφωνα με πληροφορίες το όνομα του συνδυασμού αναμένεται να αλλάξει, δεδομένου ότι ο αναδείχθηκε νέος επικεφαλής στη θέση του Γιάννη Μπουτάρη.    

δήμος ΘεσσαλονίκηςΣπύρος ΒούγιαςΓούλα Γιάννης Μπουτάρης Πρωτοβουλία