Ελλάδα|14.01.2019 22:41

Κρήτη: Βρέθηκαν κι άλλα ναρκωτικά στο πλοίο με τους έξι τόνους

Newsroom

Στο συγκεκριμένο πλοίο τον Δεκέμβριο του 2017 είχαν εντοπιστεί έξι τόνοι, 177 κιλά και 800 γραμμάρια (6 .177,800) κάνναβης, συνολικής αξίας 70 εκατ. ευρώ.

Μετά την γιγαντιαία επιχείρηση των ανδρών του Λιμενικού και τον εντοπισμό μίας από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών που έχει εντοπίσει η Ελληνική Ακτοφυλακή, το πλοίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στην Αγία Γαλήνη στην Κρήτη.

Λιμενικοί έχουν αποκλείσει την περιοχή και ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή όλα τα στεγανά του πλοίου για τον εντοπισμό και άλλων ναρκωτικών.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του cretapost.gr αναφέρουν ότι ήδη έχουν βρει και άλλες ποσότητες κάνναβης ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν και στελέχη από την Αθήνα που ήρθαν στην Κρήτη.

Καρέ – καρέ το ρεσάλτο στο πλοίο το 2017

Για την υπόθεση είχαν συλληφθεί τα έξι μέλη του πληρώματος, συριακής υπηκοότητας, ενώ το ρυμουλκό οδηγήθηκε στην Αγία Γαλήνη Κρήτης, όπου έπειτα από ενδελεχή έρευνα, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 241 δέματα με ναρκωτικές ουσίες, επιμελώς τοποθετημένα σε ειδικές κρύπτες επί του πλοίου.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να είχε δηλώσει τότε το πλήρωμα, το ρυμουλκό θα πήγαινε στη Μάλτα για επισκευαστικές εργασίες, ενώ στις 30 Νοεμβρίου 2017 βρισκόταν στη Λευκωσία.

λιμενικόΚρήτηναρκωτικά