Ζέρβας: Στόχος μας η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
NewsroomΤην προσήλωση του Δήμου Θεσσαλονίκης στον στόχο της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου εξέφρασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στην κεντρική τοποθέτησή του στην αποψινή (17/5) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
“Μόνον τότε και μόνον με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει δικαίωση. Μόνον τότε θα γίνει αντιληπτή σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης η θηριωδία που υπέστη ο Ελληνισμός και θα περιβληθεί με την ιστορική απαξία που του αρμόζει ο θύτης αυτής της τραγωδίας”, σημείωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, εν όψει της 19ης Μαΐου, οπότε τιμάται η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Στέλνοντας το δικό του μήνυμα, ο κ. Ζέρβας κάλεσε τους έλληνες ποντιακής καταγωγής “να ενωθούν, να οργανωθούν και να εντείνουν τις προσπάθειες μαζί με τους απανταχού Έλληνες”, καθιστώντας σαφές ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι και θα είναι σταθερά δίπλα στους αγώνες. “Κρατάμε ζωντανή τη μνήμη και αναλαμβάνουμε το καθήκον που μας αναλογεί”, τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Διαβάστε ακόμη: OPEN: Τιμά την 19η Μαΐου και τα αθώα θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού - Το Κόκκινο Ποτάμι φτάνει στη Ρωσία
- Η διστακτικότητα του Μαξίμου για τα μπλόκα, το ενδεχόμενο συνάντηση του Μητσοτάκη με αγροτοσυνδικαλιστές και η Καρυστιανού που επαναφέρει την δημιουργία κόμματος
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι «Βίοι Παράλληλοι» της Αυγής έφεραν δυσαρέσκεια σε Κουμουνδούρου και Νέα Αριστερά
- Το ηλεκτρονικό βραχιολάκι σε όλα τα νοσοκομεία από τον Ιανουάριο: Οι εξαιρέσεις και η εκπαίδευση των εργαζομένων
- Υπό πίεση η κυβέρνηση για το αγροτικό: Μπαράζ κινητοποιήσεων, μηνύματα Καραμανλή-Σαμάρα και «γαλάζια» ανησυχία στην περιφέρεια