Ελλάδα|20.05.2021 17:34

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά στις 18:00

Newsroom

Εκτακτη ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά για την εξέλιξη της φωτιάς στον Σχίνο Κορινθίας θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 σήμερα. 

Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα, εντολή εκκένωσης και στο Αλεποχώρι δόθηκε προληπτικά από τις Αρχές εξαιτίας της φωτιάς που συνεχίζει να κατακαίει περιοχές της Κορίνθου. Λίγο μετά τις 16:00, οι κάτοικοι του Αλεποχωρίου κλήθηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή. Νωρίτερα, με μήνυμα που εστάλη από το «112», το ίδιο κλήθηκαν να κάνουν και οι κάτοικοι των περιοχών Αιγειρούσες και Ντουράκος.

Αυτή την ώρα, εκτός από 17 αεροσκάφη, επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 85 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων, το ειδικό μηχανοκίνητο τη Πυροσβεστικής, ενώ από αέρος συνδράμουν 17 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, 2 του Στρατού που κάνουν κατάσβεση και από 1 της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, που συντονίζουν. Στο έργο της κατάσβεσης βοηθούν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

Ο καπνός και η στάχτη από τη δασική πυρκαγιά του Σχίνου Κορινθίας έχουν μεταφερθεί πάνω από το λεκανοπέδιο της Αθήνας έως τις Κυκλάδες και την Ικαρία, εξαιτίας των ισχυρών δυτικών-βορειοδυτικών ανέμων, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Σύμφωνα με το korinthos.tvυπολογίζεται ότι έχουν γίνει στάχτη περίπου 20.000 στρέμματα δάσους ενώ η πύρινη λαίλαπα εξακολουθεί να κατακαίει. Στο μεταξύ, πάντως, η Πυροσβεστική ερευνά τι προκάλεσε τη φωτιά. Οι πρώτες ανεπίσημες εκτιμήσεις των πυροσβεστών κάνουν λόγο για εμπρησμό. Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής κάνει έρευνες για να διαπιστωθεί κατά πόσο η φωτιά ξεκίνησε από ελαιώνα. Αυτό που θα ερευνηθεί, πιο συγκεκριμένα, είναι το ενδεχόμενο κάποιος να άναψε φωτιά για να κάψει κάτι μέσα στον ελαιώνα - κάτι που απαγορεύεται από την 1η Μαΐου – να μην έσβησε την εστία σωστά και αυτή να αναζωπυρώθηκε από τον άνεμο που έπνεε το βράδυ της Τετάρτης.

Διαβάστε επίσης: Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα - Μέχρι την Ικαρία οι καπνοί

φωτιάΓενική Γραμματεία Πολιτικής ΠροστασίαςΝίκος ΧαρδαλιάςΣχίνοςΚορινθία