Νοσοκομεία: Ξανά προγραμματισμένα χειρουργεία και κανονικές εφημερίες
NewsroomΞεκίνησε η κανονική εφημερία στο «Θριάσιο», ενώ την Κυριακή ξεκινάει σταδιακά το «Σισμανόγλειο» νοσοκομείο και σταματάει η εφημερία -αποκλειστικά μέχρι τώρα για κορονοϊό- του «Ερρίκος Ντυνάν», κάτι που σημαίνει ότι θα δοθούν κλίνες για non covid περιστατικά. Επίσης θα αποδεσμευτούν κλίνες ΜΕΘ που είχαν δοθεί για περαστικά κορονοϊού, ώστε να ξεκινήσουν και τα χειρουργεία για χρόνια περιστατικά, ανέφερε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.
Ο ίδιος τόνισε ότι τα χειρουργεία, που είχαν ανασταλεί λόγω πανδημίας, έχουν ξεκινήσει και προγραμματίζονται με βάση τις λίστες αναμονής και τις δυνατότητες που αποκτούν ξανά τα νοσοκομεία, παραμένει ωστόσο ακόμα ο περιορισμός έως 80%.
Διαβάστε επίσης: Eμβόλιο ΑstraZeneca: Εκτακτο χειρουργείο για την 44χρονη με θρόμβωση στην Κρήτη
Πρόσθεσε ότι την επόμενη Δευτέρα, 24 Μαΐου θα δοθούν κάποιες κλίνες για περιστατικά non covid στο «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» νοσοκομείο, κυρίως για προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις, ώστε και αυτό να ξεκινήσει σταδιακά την επαναφορά του στην κανονική λειτουργία.
Αναμένεται η επαναφορά του νοσοκομείου να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Ταυτόχρονα και το νοσοκομείο «Παμμακαριστος» θα ξεκινήσει σταδιακά να επιστρέφει στην κανονική λειτουργία του. Επίσης, όπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, θα αποδεσμεύονται και κλίνες covid και non covid από τον ιδιωτικό τομέα που υποστήριζε το ΕΣΥ.
Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: 2.020 κρούσματα, 56 θάνατοι, 617 διασωληνωμένοι
- Νετανιάχου προς Ευρώπη: Τι άλλη απόδειξη θέλετε; Ήρθε η ώρα να συμμαχήσετε με Ισραήλ και ΗΠΑ κατά του Ιράν
- Νέα απεργία από το πρωί της Δευτέρας: Πόσο θα διαρκέσει - Η ανακοίνωση
- Υπόθεση Τσαγκαράκη: Ο άνθρωπος που ενημέρωσε τις Αρχές - Τα ερωτήματα
- Όταν οι γείτονες είναι ανυπόφοροι: Τα χταπόδια που πετούν πέτρες το ένα στο άλλο είναι ό,τι πιο relatable θα δεις σήμερα