Ελλάδα|22.05.2021 13:00

Εικόνα ύφεσης για τη φωτιά στα Γεράνεια Όρη - Οι εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής

Newsroom

Εικόνα ύφεσης παρουσιάζει πλέον η πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη, σύμφωνα με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, ο οποίος συντονίζει το έργο της κατάσβεσης στην περιοχή. 

Μιλώντας στο ΑΠΕ, ο αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης τόνισε πως «υπάρχουν διάσπαρτες καύσεις εντός της περιμέτρου της». Πάντως, η εκτίμηση του Πυροσβεστικού Σώματος είναι ότι το πιθανότερο μέχρι την Κυριακή θα έχει οριοθετηθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, αργά το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, στον Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας. Μάλιστα, σύμμαχος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι το γεγονός ότι έχουν κοπάσει οι άνεμοι, που πλέον έχουν ένταση 2 με 3 μποφόρ.

Στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς επιχειρούν 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ειδικό μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος», ενώ από αέρος συνδράμουν 16 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, από τα οποία τα 2 κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού, ενώ 1 ελικόπτερο της Πυροσβεστικής και 1 της ΕΛΑΣ είναι συντονιστικά. Αρωγή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε επίσης: Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Σε ύφεση η πυρκαγιά - Καμένα πάνω από 55.000 στρέμματα δάσους

πυροσβεστικήαρχηγός πυροσβεστικήςφωτιά