Ελλάδα|15.01.2019 17:28

Θεσσαλονίκη: Βανδάλισαν δημοτικό σχολείο 3 φορές σε ένα μήνα

Τίμος Φακαλής

Ανάστατοι παραμένουν περισσότεροι από 300 μαθητές και γονείς δύο δημοτικών σχολείων τα οποία συστεγάζονται στην Τούμπα Θεσσαλονίκης και έχουν γίνουν τρεις φορές στόχος βανδαλισμού από αγνώστους τον τελευταίο μήνα. 


Πρόκειται για το 16ο  και το 83ο δημοτικό σχολείο το οποίο βρίσκεται στη οδό Πριάμου. Σύμφωνα με τη διευθύντρια της σχολικής μονάδας Παρασκευή Σαχινίδου άγνωστοι πηδούν τα κάγκελα του σχολείου μπαίνουν μετά τις 10 το βράδυ και κάνουν γκράφιτι με άσεμνες χειρονομίες και ανδρικά μόρια στους τοίχους της αυλής και των διαδρόμων δημιουργώντας αποκρουστικό θέαμα στους μικρούς μαθητές. 


Οι άγνωστοι δεν διστάζουν να γράψουν συνθήματα και κατά των εκπαιδευτικών στα δάπεδα των σχολείων ενώ μέσα στις γιορτές έβαλαν φωτιά και στην ξύλινη είσοδο της σχολικής μονάδας. Γονείς και μαθητές έβαψαν δύο φορές τους τοίχους σκεπάζοντας με ζωγραφιές τα συνθήματα. 

Τελευταίο περιστατικό βανδαλισμού σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (15/01) όταν άγνωστοι αφαίρεσαν από τον ιστό του σχολείου την ελληνική σημαία. 


Το θέμα ανέδειξε στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αβαρλής ζητώντας από την διοίκηση να λάβει τα κατάλληλα μέτρα. 

«Ήδη έχουμε ενημερώσει με επιστολές τους γονείς προκειμένου να βοηθήσουν και αυτοί στην προφύλαξη του σχολικού κτιρίου αναφέροντας κάθε φορά στις αρχές ύποπτα περιστατικά αν υποπέσουν στην αντίληψή τους» δήλωσε στο ethnos.gr η κ. Σαχινίδου και πρόσθεσε: «Αποταθήκαμε και στις αρχές υποβάλλοντας μήνυση κατά αγνώστων. Μας προέτρεψαν να βάλουμε κάμερες μετά το τέλος των σχολικών δραστηριοτήτων». 


Στο σχολείο πραγματοποιούνται καθημερινά μαθήματα μέχρι τις 4 το απόγευμα. Από τις 4 και μέχρι τις 10 λειτουργεί μόνο το γυμναστήριο του σχολείου ενώ το βράδυ η πόρτα της αυλής κλειδώνει 

σχολείοΘεσσαλονίκηβανδαλισμοίΓιώργος Αβαρλής