Ελλάδα|24.05.2021 17:17

Λασκαρίδης: Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του - Αποστάσεις από τον αδερφό του

Newsroom

«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του εφοπλιστή Παναγιώτη Λασκαρίδη η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», υπογράμμισε μάλιστα πως οι δηλώσεις Λασκαρίδη «δεν επιδέχονται καμία διόρθωση». Σημειώνεται πως ο κ. Λασκαρίδης πραγματοποίησε απαξιωτικές δηλώσεις για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργόοι οποίες έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη. Αποστάσεις από τις δηλώσεις του Παναγιώτη Λασκαρίδη, πήρε ο αδερφός του Αθανάσιος, ο οποίος ξεκαθάρισε πως οι συγκεκριμένες απόψεις τον βρίσκουν εκ διαμέτρου αντίθετο.   

«Αναφορικά με τον πρόσφατα δημιουργηθέντα θόρυβο σχετικά με τις δηλώσεις του αδελφού μου Παναγιώτη Λασκαρίδη σε συνέντευξη του στο European Investigative Collaboration, επιθυμώ να δηλώσω ότι αυτές είναι προσωπικές του απόψεις τις οποίες όχι μόνο δεν συμμερίζομαι, αλλά με βρίσκουν εκ διαμέτρου αντίθετο», υπογράμμισε και στη συνέχεια πρόσθεσε πως «η Ελληνική Ναυτιλία οφείλει την μετεωρική άνοδο και εξαιρετική επιτυχία της από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά, κατά κύριο λόγο, στην προστασία και υποστήριξη που επέδειξαν όλες ανεξαιρέτως οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις προς αυτήν. Κάθε άλλος σχολιασμός εκ μέρους μου για το θέμα αυτό περιττεύει».

Τις δηλώσεις Λασκαρίδη καταδίκασε με ανακοίνωσή της και η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών με ανακοίνωσή της στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως η ελληνική ναυτιλιακή οικογένεια σέβεται και τιμά τον πρωθυπουργό της χώρας, τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης και τους αξιωματούχους της, πρεσβεύοντας στον υπερκομματικό χαρακτήρα της ναυτιλίας ως εθνικό κεφάλαιο για τον τόπο».  

Ο ίδιος ο Παναγιώτης Λασκαρίδης σε δηλώσεις του στα naftikachronika.gr σημείωσε πως οι δηλώσεις του «δεν αφορούσαν σε καμία περίπτωση τη σημερινή κατάσταση της ναυτιλίας μας και φυσικά ούτε τον Πρωθυπουργό, ούτε τον υπουργό Ναυτιλίας» και χρησιμοποιήθηκαν «βάναυσα» από τους Πορτογάλους δημοσιογράφους.

Οι δηλώσεις Λασκαρίδη 

Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του εφοπλιστή Παναγιώτη Λασκαρίδη, ο οποίος στην επίμαχη συνέντευξη στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Black Trail» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο έρευνας ξένων δημοσιογράφων, του οργανισμού EIC (European Investigative Collaboration), υποστήριξε πως οι πλοιοκτήτες δεν έχουν καμία ανάγκη την ελληνική κυβέρνηση, αλλά ούτε και τον πρωθυπουργό. 

«Οι εφοπλιστές δεν χρειάζονται την κυβέρνηση, το υπουργείο, την ΙΜΟ (International Maritime Organisation) και τον πρωθυπουργό», δήλωσε, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι «έχουν χε..ένο τον πρωθυπουργό, γι’ αυτούς δεν έχει καμία χρησιμότητα. Γιατί; Επειδή η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κερδίσει ένας πλοιοκτήτης στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φορτία, δεν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα, τίποτα στην Ελλάδα…Μόνο τα γραφεία των πλοιοκτητών είναι στην Ελλάδα. Το 80% των πλοίων τους έχουν ξένη σημαία. Δεν τους νοιάζει η ελληνική σημαία», ανέφερε ο εφοπλιστής.

Παναγιώτης ΛασκαρίδηςεφοπλιστήςΑριστοτελία Πελώνηναυτιλία