Ελλάδα|27.05.2021 15:36

Πάρος: Χαμός για γερμανικό reality με σεξουαλικό περιεχόμενο – Τι λένε οι δικηγόροι των δύο πλευρών

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Για ερωτικές συνευρέσεις ακόμα και στην παραλία του Φάραγγα της Πάρου, ουσιαστικά μπροστά στα μάτια των κατοίκων της περιοχής, μεταξύ παικτών γερμανικού reality με αρκετά αισθησιακό περιεχόμενο, κάνει λόγο στο ethnos.gr ο δικηγόρος Νίκος Αγαπηνός, ο οποίος εκπροσωπεί ιδιοκτήτη ακινήτου που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση με αυτό στο οποίο γυρίζεται η παραγωγή.

Όπως λέει ο κ. Αγαπηνός, οι κάτοικοι της περιοχής γίνονται μάρτυρες ερωτικών συνευρέσεων από τον περασμένο Απρίλιο, όταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα του reality. Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρει ότι ιδιοκτήτης του ακινήτου που γυρίζεται η παραγωγή, είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

Ο κ. Αγαπηνός στρέφεται εναντίον του κ. Καπράλου, κατηγορώντας τον ότι παρανομεί, αφού νοίκιασε την κατοικία του για γυρίσματα τηλεοπτικής παραγωγής, με αποτέλεσμα να έχει αλλάξει χρήση το ακίνητο, αλλά και για πολεοδομικές αυθαιρεσίες, διότι έχει στηθεί ένας τεράστιος πύργος για τις ανάγκες των γυρισμάτων.

«Το ακίνητο, αν και είναι κατοικία, δεν έχει μισθωθεί για κατοικία και αυτό δεν είναι νόμιμο. Είναι σα να νοικιάζω εγώ το σπίτι μου, ώστε να λειτουργήσει σε αυτό καφετέρια. Παράλληλα, είναι πολλές οι πολεοδομικές αυθαιρεσίες που έχουν γίνει στο ακίνητο. Ο κ. Καπράλος, ως πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία είναι μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακός Επιτροπής, θα έπρεπε να είναι θεματοφύλακας του πολιτισμού και όχι να επιτρέπει να γυρίζονται στο σπίτι του τέτοια διεφθαρμένα πράγματα για να πάρει λίγα χρήματα. Εντάξει, δεν ήξερε σε ποιους το νοίκιασε. Όταν το έμαθε τι έκανε;», τονίζει ο κ. Αγαπηνός.

«Ντρέπονται οι κάτοικοι» 

Ό ίδιος σημειώνει ακόμα στο ethnos.gr ότι, πέρα από τον εντολέα του, έχει δεχτεί παράπονα και από άλλους κατοίκους της περιοχής για τη… δράση των πρωταγωνιστών του reality  

«Έχω πάρει επιστολές και από άλλους κατοίκους για το θέμα. Οι κάτοικοι ενοχλούνται και ντρέπονται γι’ αυτά που συμβαίνουν, αφού αυτό που γυρίζεται δεν είναι το Mamma mia. Ακόμα και το δικό μας το Bachelor μπροστά του είναι… παρθεναγωγείο Πρόκειται για ένα reality ιδιωτικού γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού, στο οποίο δέκα γυναίκες και δέκα άντρες συναγωνίζονται για το ποιος θα πετύχει τις περισσότερες ερωτικές συνευρέσεις. Αυτός θα είναι ο «the one», όπως ονομάζεται η παραγωγή. Και πέρυσι γυρίστηκε αυτό το reality και φέτος ξεκίνησε πάλι στις αρχές Απριλίου. Δεν ξέρω, αν συμβαίνουν και υγειονομικές παραβάσεις στο ακίνητο», λέει ο κ. Αγαπηνός.

Ο ίδιος σημειώνει ότι ήδη έχει προχωρήσει στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και θα συνεχίσει με την κινητοποίηση όλων των δημόσιων υπηρεσιών. Όπως λέει στο ethnos.gr, αν ο Δήμος Πάρου και η τοπική αστυνομία δεν προχωρήσουν άμεσα στη λήψη μέτρων, θα καταθέσει σε βάρος τους αγωγή για παράβαση καθήκοντος, υποστηρίζοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν δείξει ανευθυνότητα. 

«Μία ιδιωτική διαφορά έγινε πρόβλημα ολόκληρης της Πάρου»

Για μία ιδιωτική διαφορά μεταξύ δύο γειτόνων, η οποία  μεγεθύνθηκε και έγινε πρόβλημα ολόκληρης της Πάρου, με αποτέλεσμα να δυσφημείται το νησί, έκανε λόγο από την πλευρά του ο δικηγόρος του κ. Καπράλου, αλλά και δικηγόρος του Δήμου Πάρου, Κωνσταντίνος Φιφλής. Όπως υποστηρίζει στο ethnos.gr, το επίμαχο reality δεν έχει άσεμνο περιεχόμενο, ενώ αναφορικά με τις καταγγελίες του κ. Αγαπηνού σε βάρος του κ. Καπράλου, σημειώνει ότι δεν υπάρχει καμία παράβαση στους όρους μίσθωσης και στη χρήση του ακινήτου.

«Το ακίνητό του ο κ. Καπράλος μπορεί να το νοικιάσει, όπου νομίζει, όπως μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε. Δυστυχώς, μία ιδιωτική διαφορά μεταξύ δύο γειτόνων έχει αναδειχθεί σε πρόβλημα για ολόκληρη την Πάρο. Το νησί αμαυρώνεται και δυσφημείται, αν και αποτελεί δημοφιλή κινηματογραφικό προορισμό. Μόνο πέρυσι για το γύρισμα μίας ταινίας έγιναν σε 50 ημέρες 4.000 διανυκτερεύσεις στο νησί και μάλιστα εκτός τουριστικής περιόδου. Δεν απαγορεύει κανένας το να μείνουν στο ακίνητο του κ. Καπράλου οι πρωταγωνιστές του reality. Δε συνιστά καμία παράβαση η μίσθωση οποιουδήποτε κτίσματος για οποιονδήποτε λόγο, εκτός κι αν απαιτείται υγειονομική άδεια, αλλά για την περίπτωσή μας δεν απαιτείται. Ούτε πολεοδομική παράβαση υπάρχει στο ακίνητο, αφού έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες άδειες και πρόκειται για φορητή κατασκευή. Πρόκειται για μία απλή ιδιωτική διαφορά και όλα τα υπόλοιπα είναι μυθεύματα», τονίζει ο κ. Φιφλής.

Ο ίδιος υποστηρίζει ακόμα ότι ο Δήμος Πάρου ενισχύει την παραγωγή και έχουν χορηγηθεί για το reality όλες οι απαιτούμενες άδειες από όλους τους αρμόδιους φορείς.

Όλες οι ειδήσεις

Πυρκαγιά στην Κερατέα – Στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

«Περιμένουμε επιβεβαίωση ότι είναι κλινικά νεκρή» - Τι λέει ο σύζυγος 44χρονης με θρόμβωση μετά το εμβόλιο

Δίπλωμα οδήγησης: Όλες οι υπηρεσίες με κωδικούς taxisnet μέσω gov.gr

AstraZeneca: Τι ισχύει για παρενέργειες και 2η δόση - Από το Σάββατο ραντεβού για όλα τα εμβόλια


ΠάροςΣπύρος Καπράλοςrealityδικηγόρος