Ελλάδα|27.05.2021 12:48

Παγώνη: Πιο πολλά τα non-covid περιστατικά στα νοσοκομεία-Βάλαμε και ράντζα

Newsroom

Μεικτά γίνονται τα νοσοκομεία της Αττικής (Ερυθρός Σταυρός, Σισμανόγλειο και Θριάσειο) τις τελευταίες μέρες προσφέροντας υπηρεσίες όχι μόνο σε ασθενείς covid αλλά και σε non-covid ενώ ξεκίνησαν και τα χειρουργεία. Σύμφωνα με την πρόεδρο Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη υπάρχουν εξάμηνες αναμονές ασθενών που πρέπει να χειρουργηθούν ενώ τις τελευταίες μέρες τα non-covid περιστατικά είναι περισσότερα από τα περιστατικά με κορονοϊό.

«Για αυτό και εδώ και μέρες ζητήσαμε να προχωρήσουν τα τακτικά χειρουργεία. Και να εξυπηρετηθούν αυτοί και βάλουμε και ράντζα για τους ασθενείς non-covid. Όπως είπε η ίδια παρατηρείται μια σταθεροποίηση και μείωση με αργούς ρυθμούς στις εισαγωγές. «Είχαμε φτάσει τους 5.000 νοσηλευόμενους και σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα θα πέσουν κάτω από 1.000 νοσηλευόμενους μέχρι τις 25 Ιουνίου». 

Η κ. Παγώνη επανέλαβε ότι αν μέχρι τέλος Αυγούστου το επίπεδο των εμβολιασμών αγγίξει ποσοστό 80%, αυτό θα σημαίνει ότι θα είμαστε ασφαλείς τον Σεπτέμβριο και θα μπορέσουμε να πετάξουμε τις μάσκες. 

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά στον Σχίνο: Χωρίς νυχτερινή βάρδια η Πυροσβεστική - 70 χρόνια για να επανέλθει το δάσος στα Γεράνεια

AstraZeneca: Τι ισχύει για παρενέργειες και 2η δόση - Από το Σάββατο ραντεβού για όλα τα εμβόλια

Πατέρας 11χρονης που κατήγγειλε 48χρονο δάσκαλο: Λύγισα όταν διάβασα τα μηνύματα

ΚορονοϊόςCovid-19Ματίνα Παγώνη