Ελλάδα|31.05.2021 10:56

Φροντιστήρια: Αναβρασμός για το πλήρες άνοιγμα - Αντιδράσεις εν όψει των θερινών τμημάτων

Newsroom

Εντονες είναι πλέον οι αντιδράσεις των ιδιοκτητών φροντιστηρίων καθώς παρά το γεγονός ότι τα σχολεία είναι ανοιχτά, δόθηκε το «πράσινο» φως για το άνοιγμα των γυμναστηρίων και των αθλητικών εκδηλώσεων για παιδιά, τα φροντιστήρια παραμένουν κλειστά. Υπενθυμίζεται ότι λειτουργούν μόνο για συγκεκριμένες τάξεις, δηλαδή την Γ'Λυκείου, λόγω Πανελληνίων Εξετάσεων και για όσους δίνουν εξετάσεις γλωσσομάθειας.

Τα φροντιστήρια παραμένουν κλειστά πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στερώντας την δια ζώσης μάθηση. Σε λίγες ημέρες ξεκινούν τα μαθήματα των μαθητών που προετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022 της επόμενης δηλαδή χρονιάς, με τα γνωστά θερινά μαθήματα, και ακόμα δεν είναι γνωστό αν θα μπορούν να τα παρακολουθήσουν δια ζώσης ή θα εξακολουθούν να κάνουν τηλεμαθήματα με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.

Χαρακτηριστικά είναι όσα είναι αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων»: Το άνοιγμα των φροντιστηρίων μόνο για συγκεκριμένες τάξεις δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα επίσης στο ωράριο των εκπαιδευτικών, με τον κίνδυνο «οι εκπαιδευτικοί να γίνουμε ακόμη περισσότερο λάστιχο, προσπαθώντας να συνταιριάξουμε δια ζώσης και εξ αποστάσεως μαθήματα! Κανένας σοβαρός σχεδιασμός για το πότε και με ποιους όρους θα ανοίξουν και οι υπόλοιπες τάξεις στα φροντιστήρια. Η λογική τους είναι να προβάλλουν τα self test ως πανάκεια (ούτε αυτά δεν είναι σε επάρκεια) και να μη παίρνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο ούτε στα σχολεία, ούτε στα φροντιστήρια. Όπως φόρτωσαν τη δική τους ευθύνη στη δική μας ατομική ευθύνη όλο το διάστημα της πανδημίας, έτσι φορτώνουν και το άνοιγμα πάλι σε εμάς», καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί.

Όλες οι ειδήσεις

Στο Μαξίμου ο Τσαβούσογλου: Θα συζητήσει με Μητσοτάκη το τετ-α-τετ με Ερντογάν

Δολοφονία στη Βάρη: Ποιος είναι ο νεκρός - Συμμετείχε σε τηλεοπτικό παιχνίδι

Self test: Τι αλλάζει από σήμερα - Tι ισχύει στον ιδιωτικό τομέα, στο δημόσιο, για νέους και μαθητές

Nέο πτωχευτικό:«Κούρεμα» χρεών έως 80%-Πρεμιέρα αύριο για την νέα εξωδικαστική ρύθμιση χρεών

άρση μέτρωνΚορονοϊόςφροντιστήρια