Ελλάδα|02.06.2021 12:50

Πλάκα: Με το «κυάλι» ψάχνουν τους τουρίστες-Απόγνωση από τους καταστηματάρχες

Newsroom

Απογοητευτική είναι η εικόνα στους τουριστικούς δρόμους της πρωτεύουσας, δήλωσε η αντιπρόεδρος ιδιωτικών τουριστικών καταστημάτων Αθήνας Σ. Φράρου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην οδό Πανδρόσου σε έναν δρόμο που συνδέει την Πλάκα με το Μοναστηράκι-από τους πιο τουριστικούς της Αθήνας-οι περισσότεροι άνθρωποι που περνούν καθημερινά είναι Έλληνες που πηγαίνουν στη δουλειά τους και όχι τουρίστες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι περίπου 200 της περιοχής να μην ανοίγουν τα καταστήματά τους στις 9 το πρωί αλλά στις 11.

Intime

«Τουρίστες βλέπουμε με το κυάλι. Κάθε πέντε λεπτά έμπαιναν 3 τουρίστες στα μαγαζιά μας και τώρα περνούν τρεις τουρίστες την μέρα. Κάποια ξενοδοχεία είναι ανοιχτά και αυτά δεν έχουν κρατήσεις» δήλωσε στο OPEN TV η Σ. Φράρου αντιπρόεδρος Ιδιωτικών τουριστικών καταστημάτων στην Αθήνα και πρόσθεσε: «Μάλλον πηγαίνουν στα νησιά. Και που είμαστε ανοιχτά δεν έχουμε που να τα πουλήσουμε. Θέλουμε την στήριξη της Πολιτείας. Είμαστε τουριστικά καταστήματα και όχι όπως τα υπόλοιπα εμπορικά και από τη στιγμή που καταργήθηκε το σήμα του ΕΟΤ δεν μπορούν να μας ξεχωρίσουν».

ΙΝΤΙΜΕ

Όλες οι ειδήσεις

Τουρισμός: Πακέτο στήριξης 420 εκατ. ευρώ για επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Greek mafia: Σύσκεψη Χρυσοχοΐδη για το οργανωμένο έγκλημα - O «χάρτης» της ελληνικής μαφίας

Απόπειρα αρπαγής στη Ραφήνα: Προφυλακιστέος ο κατηγορούμενος - Τι υποστηρίζει

εποχικά καταστήματατουρίστεςΠλάκα