Ελλάδα|02.06.2021 11:19

Βόλος: Συνταξιούχος ιερέας σκότωσε το γατάκι

Newsroom

Συνταξιούχος ιερέας, πολύ γνωστός στην τοπική κοινωνία, ήταν ο 88χρονος από τον Βόλο, ο οποίος συνελήφθη, επειδή σκότωσε γάτα με μεταλλική ράβδο, την έβαλε σε σακούλα και την πέταξε στα σκουπίδια, σύμφωνα με το taxydromos.gr  

Ο 88χρονος νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου μετά την αδιαθεσία που παρουσίασε στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, όταν ενημερώθηκε για τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του και τις υπόλοιπες διοικητικές κυρώσεις.

Αντιμετωπίζει κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για ζωοκτονία, ενώ του έχει επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Το φρικιαστικό περιστατικό έγινε μπροστά στα μάτια νεαρού, ο οποίος το είπε σε πρόσωπο εμπιστοσύνης του.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν στο σπίτι του να κάθεται αμέριμνος και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει στο τμήμα, ενημερώνοντάς τον για τη σε βάρος του καταγγελία, τη δικογραφία που συντάχτηκε και το διοικητικό πρόστιμο. Του είπαν ακόμα ότι είναι εν δυνάμει κατηγορούμενος για αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος.

Τα παιδιά του 88χρονου έσπευσαν γρήγορα στα κρατητήρια για να του συμπαρασταθούν μόλις ενημερώθηκαν για τη σύλληψή του. Μερικές ώρες αργότερα ο συνταξιούχος ιερέας άρχισε να μην αισθάνεται καλά. Ενημέρωσε τους αστυνομικούς ότι αντιμετωπίζει καρδιακά προβλήματα και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος, καθώς κρατείται.

Πλέον είτε ο ανακριτής Βόλου θα λάβει απολογία του 88χρονου στο νοσοκομείο τις επόμενες ημέρες, είτε ο ηλικιωμένος θα κληθεί σε απολογία με κλήση ανάλογα με την εξέλιξη της πορείας της υγείας του.

Καταδικάζει η Μητρόπολη

Η αποτρόπαια πράξη προκάλεσε την αντίδραση της Μητρόπολης Δημητριάδος, με τον εκπρόσωπο Τύπου, πατέρα Επιφάνιο Οικονόμου να επισημαίνει ότι πρόκειται για «μία πράξη απολύτως καταδικαστέα, πόσο μάλλον όταν προέρχεται από ιερέα. Η Εκκλησία μας στέκεται με σεβασμό απέναντι στη δημιουργία, στα ζώα, στο φυσικό περιβάλλον. Αυτή είναι η πίστη της, η ευαγγελική της διδασκαλία και ανάλογες πράξεις συνιστούν ευθεία παραβίασή της».

Η σύλληψη του συνταξιούχου ιερέα προκάλεσε και την ικανοποίηση των φιλοζωικών συλλόγων, οι οποίοι επιβράβευσαν τη στάση του πολίτη που κατήγγειλε το περιστατικό.

Βόλοςγάταιερέας