Ελλάδα
|
16.01.2019 08:59
Νέες τιμές στα εισιτήρια του ΟΑΣΑ - Χωρίζεται σε «ζώνες» η Αττική
NewsroomΣύμφωνα με τον ΟΑΣΑ οι τιμές των ηλεκτρονικών εισιτηρίων θα διαμορφώνονται αναλογικά με βάση την απόσταση που έχει να διανύσει ο επιβάτης.
Αυτό σημαίνει ότι για όσους θέλουν να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις θα πληρώνουν μεγαλύτερο αντίτιμο εισιτηρίου από κάποιον που θα κάνει μικρότερες αποστάσεις.
Αυτό για να συμβεί, σύμφωνα με την μελέτη του ΟΑΣΑ, η Αττική θα χωριστεί σε πέντε ζώνες οι οποίες θα διαμορφώνουν τις χρεώσεις.
Σε πέντε ζώνες η Αττική
- Η πρώτη ζώνη θα περιλαμβάνει το κέντρο της Αθήνας, το κέντρο του Πειραιά και τους κοντινούς δήμους.
- Η δεύτερη ζώνη θα περιλαμβάνει τα βόρεια προάστια όπως η Αγία Παρασκευή, το Χαλάνδρι και την Κηφισιά, αλλά και τα νότια προάστια όπως τη Βούλα, τη Βουλιαγμένη και τη Βάρκιζα.
- Η τρίτη ζώνη θα περιλαμβάνει τον ανατολικό και τον δυτικό τομέα της Αττικής.
- Η τέταρτη ζώνη το αεροδρόμιο, το οποίο έχει ήδη διαφορετική χρέωση.
- Η πέμπτη ζώνη θα περιλαμβάνει τις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής
Διαβάστε ακόμη
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων