Ελλάδα|16.01.2019 10:07

Με χιόνια ξύπνησε η Κρήτη - Σε ποιες περιοχές έκλεισαν τα σχολεία (pics)

Newsroom

Χιονοπτώσεις μέχρι και στο Ηράκλειο με την θερμοκρασία να βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε όλο το νησί.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ ξεκίνησε η βροχή η οποία σε κάποιες περιοχές μετατράπηκε σε χαλάζι, χιονόνερο αλλά και… χιόνι.

Μάλιστα, σύμφωνα με το cretapost.gr πάνω στην εθνική και ιδιαίτερα προς το Γάζι η κυκλοφορία των αυτοκινήτων ήταν αδύνατη με αποτέλεσμα για κάποια ώρα οι οδηγοί να μείνουν ακίνητοι στο δρόμο.

Αξίζει να σημειωθεί πως και χθες δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είτε με τις φωτογραφικές τους μηχανές, είτε με τα κινητά τους έβγαλαν φωτογραφίες με το χιόνι στους δρόμους και τις γειτονιές και τις ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε ποιες περιοχές έκλεισαν τα σχολεία

τον δήμο Ηρακλείου δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία στις περιοχές: Παλιανής, Γοργολαΐνη, Τεμένους, Σκαλανίου, Βασιλειών, Αγίου Σύλλα και Αγίου Βλάσση.

Στον δήμο Χερσονήσου θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στην Επισκοπή και το νηπιαγωγείο στο Σγουροκεφάλι.

Στον δήμο Βιάννου, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία:

  • Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Άνω Βιάννου
  • Γυμνάσιο – Λύκειο Βιάννου
  • Δημοτικό Σχολείο Αμιρών.
  • Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Εμπάρου.
  • Ο παιδικός σταθμός του Δήμου Βιάννου

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα Δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της Άρβης, της Ψαρής Φοράδας και το νηπιαγωγείο Καστρίου, εκτός και αν το πρωί οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν.

Παράλληλα κλειστά θα μείνουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Μάλιστα σύμφωνα με ανακοίνωση: «Η πολιτική προστασία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας εφιστά την προσοχή σε δημότες και επισκέπτες, ενώ συνιστά να αποφεύγονται κατά το δυνατόν οι άσκοπες μετακινήσεις στην περιοχή.

Επίσης, κλειστά θα είναι τα σχολεία σε Ροδιά, Μάραθο, Τύλισο και Κρουσώνα του δήμου Μαλεβιζίου εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων και των δυσκολιών που παρατηρούνται στις μετακινήσεις των μαθητών.

Την ίδια ώρα δεν θα ανοίξουν τα σχολεία του δήμου Ανωγείων, μετά από απόφαση του δημάρχου κ. Καλλέργη.

χιόνιακαιρόςΚρήτηΗράκλειο