Ελλάδα|03.06.2021 19:39

Σεισμός τώρα στο Αίγιο - Αισθητός και στην Αθήνα

Newsroom

Σεισμός 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο Αίγιο, λίγο μετά τις 18:00, την Πέμπτη 3 Ιουνίου, και μάλιστα έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού ήταν 13 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά των Καλαβρύτων και το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 51 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός είχε μέγεθος 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 12 χιλιόμετρα νότια, νοτιοδυτικά από το Αίγιο.

Αρχικά από την αυτόματη λύση υπολογίστηκε πως ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,6 Ρίχτερ αλλά από αποδείχτηκε πως ήταν ισχυρότερος (4,8 Ρίχτερ).  

Τσελέντης: Καμία ανησυχία προς το παρόν για τον σεισμό

Ο Άκης Τσελέντης, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σημειώνει πως δεν υπάρχει κάτι το ανησυχητικό για τον συγκεκριμένο σεισμό.

«Προς το παρόν δε βλέπω κάτι ανησυχητικό για τη συγκεκριμένη περιοχή η οποία δίνει αυτής της τάξης μεγέθους σεισμούς» σημειώνει στην ανάρτησή του, παραθέτοντας και μια φωτογραφία με οδηγίες για σεισμική προστασία στο σπίτι.

Όλες οι ειδήσεις

Φουντώνουν τα σενάρια ανασχηματισμού - Πελώνη: Όλοι αξιολογούνται από τον πρωθυπουργό

BBC: Δεν θα προστεθούν χώρες στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας - Μένει έξω η Ελλάδα

Πελώνη: Μέχρι τα μέσα Ιουνίου παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας 00:30 με 5:00

ΕΚΠΑ: Σε αναστολή καθηκόντων ο διδάσκων του τμήματος ΜΜΕ μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Αίγιοσεισμόςσεισμός τώρα