Ελλάδα|03.06.2021 23:25

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μέχρι πότε 00:30 ως 05:00 το ωράριο

Newsroom

Επί σειρά μηνών λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού επιβλήθηκε lockdown με απαγόρευση κυκλοφορίας από το βράδυ μέχρι το πρωί. Η σταδιακή άρση μέτρων που ήδη εφαρμόζεται μετά και το άνοιγμα της εστίασης προετοιμάζει το έδαφος για νέα χαλάρωση μέτρων, υπό την προϋπόθεση την αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων.

Πλέον, τα εμπορικά καταστήματα δέχονται πελάτες χωρίς ραντεβού, το ποσοστό τηλεργασίας μειώθηκε και πολλά από τα αυστηρά μέτρα περιορισμού αποτελούν παρελθόν. Ωστόσο, η απαγόρευση κυκλοφορίας συνεχίζει να ισχύει από τις 00:30 μέχρι τις 05:00. Είναι ένα από τα μέτρα που έχουν απομείνει ως κατάλοιπο από το πολύμηνο lockdown.

Επέκταση ωραρίου ή άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας

Η κυβέρνηση έχει εισηγηθεί στην αρμόδια Επιτροπή την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 00:30, όμως αν και εφόσον τελικά ανοίξει η συζήτηση, θα ισχύσει -πιθανότατα- μετά τις 15 Ιουνίου και μετά. Ήδη, μέχρι τις 00:30, λειτουργούν τα υπαίθρια θέατρα, τα θερινά σινεμά, τα μπαρ, ενώ οι συναυλίες διεξάγονται με μάσκες, αποστάσεις και απαραίτητη είναι η χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Η απάντηση Πελώνη για την απαγόρευση κυκλοφορίας

«Δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν περιμένω κάτι καινούριο να αποφασιστεί προς αυτό» απάντησε σε σχετική ερώτηση το μεσημέρι της Πέμπτης η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, συνιστώντας «υπομονή μέχρι τα μέσα Ιουνίου». Συνεπώς, στα μέσα του μήνα που διανύουμε τοποθετεί η κυβέρνηση την απόφαση για αλλαγή στο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας ή την άρση του μέτρου, καθώς αναμένεται από τον Ιούλιο το κύμα των τουριστών.

Όλες οι ειδήσεις

Φουντώνουν τα σενάρια ανασχηματισμού - Πελώνη: Όλοι αξιολογούνται από τον πρωθυπουργό

Βρετανία: Οριστικά εκτός «πράσινης λίστας» η Ελλάδα – Καμιά εξαίρεση για νησιά

Διάσκεψη για Λιβύη: Δυσαρέσκεια Δένδια για αποκλεισμό Ελλάδας - Δικαιολογίες από Βερολίνο

ΕΚΠΑ: Σε αναστολή καθηκόντων ο διδάσκων του τμήματος ΜΜΕ μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

ωράριοlockdownαπαγόρευση κυκλοφορίας