Κορονοϊός - Τζανάκης: Η παραλλαγή του ιού στην Κρήτη φέρει 30 μεταλλάξεις
NewsroomΈχουν ανακοινωθεί τρεις μεταλλάξεις αλλά ίσως υπάρχουν μία, δύο, δεκάδες στην Κρήτη εκτιμά ο Νίκος Τζανάκης. καθηγητής Πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Όπως εξήγησε ο κ. Τζανάκης αυτό το στέλεχος το ξέρουμε και φαίνεται να συνδέεται με την βόρεια Ευρώπη, την Νορβηγία και την Ρωσία.
«Είναι μία παραλλαγή η οποία φέρει 30 μεταλλάξεις Βεβαίως καλύπτεται από τα εμβόλια. Υπάρχει θέμα προσοχής και εγρήγορσης. Αυτήν την στιγμή δεν ανησυχούμε κάτι τέτοιο. Το στέλεχος της Κρήτης δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο μεταδοτικό».
Όπως είπε το στέλεχος αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργήθηκε αυτοδύναμα από την στιγμή που έχει εντοπιστεί σε διάφορες περιοχές. Είναι αδύνατον να παραχθούν 33 μεταλλάξεις με αυτόν τον τρόπο. Μια ίσως φανταστική ιχνηλάτιση είναι ότι κάποιος το έφερε από την Αθήνα στην Κρήτη και το μετέδωσε στους άλλους, ή απευθείας κάποιος ξένος ήρθε στην Κρήτη. «Όσο ο ιός υπάρχει στην κοινότητα ακονίζει τα μαχαίρια του».
Κυβέρνηση: Οι τρεις δύσκολες «εξισώσεις» που ζητούν λύση
Συνεδριάζει η επιτροπή για νέα χαλάρωση μέτρων - Τι θα γίνει με την μουσική σε γάμους και μαγαζιά
Κόλαση στη Σερβία: Φωτιά σε εργοστάσιο πυρομαχικών - Εκρήξεις όλη τη νύχτα
- Δύο συλλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων για την απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού - Πώς διέφυγε ο κρατούμενος
- «Δεν μπορώ να ανασάνω, με έχει μαχαιρώσει» - Οργή στη Βρετανία με το βίντεο λίγο πριν τον θάνατο 18χρονου
- Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Σοκάρουν τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής - Με 45 μαχαιριές σκότωσε την 39χρονη ο δράστης
- Η ανασκαφή του αιώνα στη Γαλλία: Η Παναγία των Παρισίων μετατράπηκε σε αρχαιολογικό χώρο - Τα παράξενα ευρήματα