Ελλάδα|04.06.2021 13:56

Κως: Τούρκοι δουλέμποροι έριξαν στη θάλασσα μετανάστες

Newsroom

Οι Τούρκοι συνεχίζουν να στέλνουν στην Ελλάδα βάρκες με πρόσφυγες και μετανάστες. Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη την Πέμπτη στην Κω, καθώς Τούρκοι δουλέμποροι έριξαν στη θάλασσα μετανάστες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Γεωργίας Λαγού, η Τουρκία συνεχίζει να εργαλειοποιεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Open, γύρω στις 8 το βράδυ της Πέμπτης, το επιβατικό οχηματαγωγό Blue Star 2 προερχόμενο από τη Ρόδο και με τελικό προορισμό την Κω, λίγο πριν πιάσει λιμάνι, ο πλοίαρχος και το πλήρωμά του εντόπισαν δύο ανθρώπους να κολυμπούν στη θάλασσα. Προς στιγμήν, πίστευαν ότι δύο επιβάτες είχαν πέσει από το καράβι. Όμως το μυστήριο λύθηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, όταν είδαν μια λέμβο να κινείται με μεγάλη ταχύτητα. Στη λέμβο, η οποία είχε προορισμό προς τα τουρκικά παράλια και συγκεκριμένα το Μπόντρουμ, επέβαιναν οι δύο διακινητές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται για τα λεγόμενα «VIP δρομολόγια» τα οποία κάνουν οι δουλέμποροι με περισσότερα χρήματα για να φέρουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στη χώρα μας. Οι διακινητές έριξαν τους δύο πρόσφυγες/μετανάστες στη θάλασσα και γύρισαν πίσω.

Οι άνδρες του Λιμενικού περισυνέλεξαν τους δύο πρόσφυγες/μετανάστες και τους μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο στην Κω. Πρόκειται για δύο Σύρους, έναν 19χρονο και έναν 41χρονο, ενώ ένας εκ των δύο είχε μαζί του πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Όλες οι ειδήσεις

Εργασιακό νομοσχέδιο: Οι 7 σαρωτικές αλλαγές που φέρνει – Χατζηδάκης: Εγγύηση η ψηφιακή κάρτα εργασίας

Σύγκρουση στη Βουλή μετά από αναφορά της Ελευθεριάδου για «πολιτικούς κρατούμενους»

Γλυκά Νερά - Ψυχολόγος Καρολάιν: Nα προσκομίσει το πτυχίο της ζητά ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων

Καρανίκας: Το σκάουτινγκ στον Τσίπρα, η ηρωίνη και ο ευγενικός Αδωνις

ΚωςΤουρκίαμετανάστεςπρόσφυγες