Ελλάδα|04.06.2021 14:23

Έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα: Μαρτυρίες για ξυλοδαρμούς της 64χρονης από τον σύζυγό της

Newsroom

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για το έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα. Η 64χρονη γυναίκα που εντοπίστηκε αρχικά βαριά τραυματισμένη στον δρόμο έξω από το σπίτι της και κατέληξε λίγο αργότερα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, δέχτηκε πυροβολισμούς στο κεφάλι και τον ώμο από όπλο μικρού διαμετρήματος. Η άτυχη γυναίκα που, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν διαζευγμένη, βρέθηκε από διερχόμενους πολίτες, στη συμβολή των οδών Αιόλου και Πραξιτέλους, όπου βρίσκεται η οικία της. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ως ύποπτος αναζητείται ο πρώην σύζυγος της 64χρονης γυναίκας. Στο σπίτι της άτυχης γυναίκας η Ασφάλεια Αττικής βρήκε δύο κάλυκες από πιστόλι, ενώ η 46χρονη είχε τραύματα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. το ζευγάρι είχε χρόνιες δικαστικές διαμάχες και προστριβές και όπως αναφέρουν ο δράστης περίμενε την 64χρονη έξω από το σπίτι της στην οδο Πραξιτέλους και την πυροβόλησε στην τραχηλική χώρα και στην ωμοπλάτη και στη συνέχεια διέφυγε. Ένας κάτοικος που βγήκε για να πετάξει τα σκουπίδια του, είδε την άτυχη γυναίκα αιμόφυρτη και ειδοποίησε την αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Κανείς δεν είδε το τραγικό συμβάν αλλά ούτε και τον δράστη. Η αστυνομία έκανε έρευνες στο σπίτι του πρώην συζύγου της 64χρονης χωρίς όμως να βρει κάποιο ίχνος του.

«Όλο την έδερνε, είχε πάει σε ιατροδικαστή και πολλές φορές στο αστυνομικό τμήμα»

Φίλες του θύματος κάνουν λόγο για συστηματική κακοποίηση από τον εν διαστάσει σύζυγό της. «Όπου την έβρισκε, τη σκότωνε στο ξύλο» είπε με φωνή που «έσπαγε» από συγκίνηση μία από τις φίλες της 64χρονης για τον σύζυγό της. «Στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν ευτυχισμένη. Μετά, έφερε (ο άνδρας της) άλλη γυναίκα στο σπίτι κι εκείνη έφυγε» είπε η γυναίκα μιλώντας στον Alpha. «Ήρθε ένα βράδυ εδώ μελανιασμένη» είπε για την άτυχη 64χρονη, η οποία μάλιστα είχε πάει σε ιατροδικαστή και πολλές φορές στο αστυνομικό τμήμα. «Δεν μπορούσε να πάει ούτε στο σπίτι των παιδιών της, δεν μπορούσε να μπει στην είσοδο, όλο την έδερνε» σοκάρει με όσα περιγράφει η γυναίκα.

Το ίδιο υποστήριξε και μία ακόμα γειτόνισσα του θύματος στην Αγία Βαρβάρα. «Υπήρχε κακοποίηση. Όπου την έβρισκε, τη χτυπούσε. Πήγαιναν συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα» είπε η γυναίκα.

Είχαν συχνά καβγάδες και αντιπαραθέσεις κυρίως για οικονομικά ζητήματα

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, η γυναίκα βρισκόταν σε διάσταση με τον σύζυγό της, με τον οποίο έχουν δύο παιδιά. Οι αστυνομικοί από το βράδυ προσπαθούν να εντοπίσουν τον 73χρονο εν διαστάσει σύζυγό της, όχι επειδή τον θεωρούν ως τον δράστη, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, αλλά μήπως και μπορεί να βοηθήσει στο ποιος θα μπορούσε να έχει προχωρήσει σε αυτή την εγκληματική ενέργεια. Μέχρι τώρα δεν έχουν καταφέρει να τον εντοπίσουν.

Όπως επισημαίνεται οι δυο τους είχαν συχνά καβγάδες και αντιπαραθέσεις κυρίως για οικονομικά ζητήματα. Οι αστυνομικοί νωρίτερα είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο του δυστυχήματος και έκαναν λόγο για έγκλημα. Το σημείο στην περιοχή είναι ακόμα αποκλεισμένο, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες. Η κόρη της είπε σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ότι περιμένει το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης και ότι πιστεύει πως δεν πρόκειται για δυστύχημα.

Μάρτυρας: «Άκουσα τους πυροβολισμούς, μας είπαν "φύγετε, ξεψυχάει"»

Μαρτυρία για τη δολοφονία της 64χρονης στην Αγία Βαρβάρα κατέθεσε μια κάτοικος της περιοχής στον ΑΝΤ1 λέγοντας αρχικά ότι «άκουσα τους πυροβολισμούς γύρω στις 8:30 το βράδυ της Πέμπτης αλλά δε δώσαμε βάση ώστε να τρέξουμε να δούμε τι συμβαίνει». 

«Μετά από 5 λεπτά βλέπουμε τον γείτονα να τρέχει προς το στενό και μας είπαν ότι μια γυναίκα θέλει βοήθεια» συμπλήρωσε. «Είδαμε τη γυναίκα πεσμένη αλλά δεν καταλάβαμε ότι ήταν πυροβολημένη» πρόσθεσε η γειτόνισσα της άτυχης 64χρονης. Περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν συμπλήρωσε ότι «η γυναίκα ήταν κάτασπρη και μας είπαν "φύγετε, ξεψυχάει"».

Όλες οι ειδήσεις

Εργασιακό νομοσχέδιο: Οι 7 σαρωτικές αλλαγές που φέρνει – Χατζηδάκης: Εγγύηση η ψηφιακή κάρτα εργασίας

Σύγκρουση στη Βουλή μετά από αναφορά της Ελευθεριάδου για «πολιτικούς κρατούμενους»

Γλυκά Νερά - Ψυχολόγος Καρολάιν: Nα προσκομίσει το πτυχίο της ζητά ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων

Καρανίκας: Το σκάουτινγκ στον Τσίπρα, η ηρωίνη και ο ευγενικός Αδωνις

Αγία Βαρβάραέγκλημαδολοφονίαμαρτυρία