Θεσσαλονίκη: Επιστρέφει το Φεγγαράκι στη Νέα Παραλία (pics)
Τίμος ΦακαλήςΣτη θέση του, στην Νέα Παραλία και απέναντι από το Μακεδονία Παλλάς επιστρέφει το γλυπτό «Φεγγάρι στην Ακτή». Πρόκειται για ένα δημιούργημα από ανοξείδωτο μέταλλο το οποίο φιλοτέχνησε ο ψυχίατρος, ζωγράφος και γλύπτης Παύλος Βασιλειάδης το 1997, όταν η Θεσσαλονίκη ήταν Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Από το πρωί της Τετάρτης (16/01) συνεργεία και βατραχάνθρωποι βρίσκονται στη Νέα Παραλία για την τοποθέτηση της βάσης. Η τοποθέτηση του γλυπτού στη βάση του εντός της θάλασσας θα γίνει με τη βοήθεια αερόστατου το βράδυ της Παρασκευής. Το Φεγγαράκι είχε βανδαλιστεί αρκετές φορές στο παρελθόν με αποτέλεσμα να αφαιρεθεί προσωρινά.
Έχει ύψος 3,10 μ και ζυγίζει 200 κιλά. Από το κάτω μέρος του εξέχει δοκός μήκους 2 μέτρων, που εισέρχεται μέσα στη δοκό της βάσης και στερεώνεται στο επιθυμητό ύψος.
- Γιατί το Λιμενικό είχε κλειστή τη θερμική κάμερα στην πολύνεκρη τραγωδία στη Χίο - «Δεν κρίθηκε αναγκαίο»
- «Απόβαση» των αγροτών με τα τρακτέρ στην Αθήνα - Νέος γύρος κινητοποιήσεων από Δευτέρα
- Γυναικοκτονία στη Νάπολη: Σκότωσε την 22χρονη αδερφή του επειδή άκουγε δυνατά μουσική
- 4 Φεβρουαρίου 1843: Η μέρα που ορφάνεψε η Ελλάδα - Η ανέκδοτη επιστολή για το θάνατο του Κολοκοτρώνη αφού πρώτα «συμπεθέρεψε η κάπα με τη γούνα»