Κρήτη: Τουρίστας έπεσε σε φαράγγι – Νοσηλεύεται σε ΜΕΘ
NewsroomΣτη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ρεθύμνου οδηγήθηκε βαριά τραυματισμένος Αμερικανός τουρίστας μετά από πτώση κατά τη διάρκεια οργανωμένης ομαδικής πεζοπορίας στο Φαράγγι της Πατσού ή Αγίου Αντωνίου στο Αμάρι Ρεθύμνου.
Σε ΜΕΘ με κατάγματα στον κάτω κορμό ο 65χρονος
Σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 65χρονος τουρίστας φέρει κατάγματα στον κάτω κορμό και ενώ αρχικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου οι γιατροί έκριναν πως έπρεπε να εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Μία ομάδα δέκα τουριστών βρέθηκε για πεζοπορία στο φαράγγι, μεταξύ των οποίων και ο τραυματίας ο οποίος γλίστρησε και κατακρημνίστηκε σε απότομο, δύσβατο και βραχώδες σημείο. Οι συνοδοιπόροι του ενημέρωσαν τις αρχές οπότε και οργανώθηκε επιχείρηση για την ανάσυρσή του από κλιμάκιο της πυροσβεστικής Ρεθύμνου και άνδρες της 3ης ΕΜΑΚ. Ο τραυματίας, γιατρός στο επάγγελμα, δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από έναν της ομάδας που πραγματοποιούσαν την πεζοπορία, ο οποίος και εκείνος είναι ιατρός.
Το φαράγγι της Πατσού ή του Αγίου Αντωνίου, το οποίο βρίσκεται 8χλμ από το ιστορικό Μοναστήρι του Αρκαδίου, αν και έχει πολλές παρεμβάσεις για τους πεζοπόρους και επισκέπτες του, παραμένει ένα αρκετά δύσκολο φαράγγι δεδομένων των σημείων που χαρακτηρίζονται στενά και δύσβατα.
Εξοπλιστικά: Στο μικροσκόπιο οι προσφορές για τις νέες φρεγάτες
Ερντογάν: Βγαίνει και πάλι για γεωτρήσεις το Γιαβούζ στο πεδίο
Aγρίνιο - Νοσοκομείο: Παραιτήθηκε ο διοικητής μετά τις καταγγελίες για 100% θνητότητα στη ΜΕΘ COVID
- Στην Τρύπα της Αράχνης κρυβόταν ένας καταζητούμενος δολοφόνος, ο Σαντάμ Χουσεΐν – Οι Αμερικανοί τον ξετρύπωσαν!
- Ανδρέας Ξανθός στο ethnos.gr: Το «κόκκινο νήμα» στην υγεία, το νέο «παράθυρο ευκαιρίας» για την Αριστερά και ο Τσίπρας
- Τρία τουρκικά πλοία «χτυπήθηκαν» από τη ρωσική επίθεση στην Οδησσό - Στο φως αποκαλυπτικά βίντεο
- Η κακοκαιρία Byron «βούλιαξε» τη Γάζα: Τουλάχιστον 16 νεκροί - Εφιαλτικές εικόνες