Ελλάδα|05.06.2021 20:25

«Φρακάρει» ο τουρισμός στα σύνορα: Ταλαιπωρία και ουρές χιλιομέτρων για ταξιδιώτες

Newsroom

Ταλαιπωρία δίχως τέλος για τους τουρίστες που περνούν τα χερσαία σύνορα της χώρας προκειμένου να απολαύσουν λίγες ημέρες διακοπών στην χώρα μας.

Το όνειρο των διακοπών μετατρέπεται σε εφιάλτη

Για τους περισσότερους, το όνειρο των διακοπών στην Ελλάδα μετατρέπεται σε εφιάλτη, αφού η πολύωρη αναμονή και ταλαιπωρία στους συνοριακούς σταθμούς Ευζώνων και Προμαχώνα λειτουργούν ως δυσφήμιση για τον ελληνικό τουρισμό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, πολύωρες καθυστερήσεις και απίστευτη ταλαιπωρία και στο τελωνείο του Προμαχώνα. Οι γραμμές εισόδου των αυτοκινήτων στον συνοριακό σταθμό είναι μόλις τρεις και σε συνδυασμό με τους οριζόντιους ελέγχους, η αναμονή μπορεί να ξεπερνά τις δύο με τρεις ώρες.

Ουρές χιλιομέτρων και ολονύκτια ταλαιπωρία για οδηγούς στον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Για ένα ακόμα βράδυ, αρκετοί ήταν εκείνοι που αναγκάστηκαν να το περάσουν μέσα στα αυτοκίνητά τους, περιμένοντας καρτερικά να σηκωθούν οι μπάρες και να τους επιτραπεί η διέλευση.

Τι αποφασίστηκε στην Επιτροπή των λοιμωξιολόγων για την είσοδο των τουριστών

Οπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης για τον κορονοϊό, η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων συνεδρίασε την Παρασκευή και αποφάσισε τα ακόλουθα, με ισχύ από τη Δευτέρα στις 6 το πρωί: 

  • Η υποχρέωση για τη διενέργεια test για την είσοδο στη χώρα να καταλαμβάνει τους ανηλίκους 6 ετών και άνω, σύμφωνα δηλαδή με τις εγκυκλίους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους κανόνες της IATA.
  • Η υποχρέωση για απομόνωση κρούσματος ή στενών επαφών θεσπίστηκε πλέον να ανέρχεται σε 10 και όχι 14 ημέρες. Έτσι ώστε να προσαρμοστεί στις νέες οδηγίες του ECDC.
  • Να επιτρέπεται πλέον η είσοδος με PCR 72 ωρών ή πιστοποιητικό εμβολιασμού από το Μαυροβούνιο, χωρίς περιορισμό ατόμων και 
  • Να επιτρέπονται οι ξεναγήσεις σε εξωτερικούς χώρους σε γκρουπ των 20 ατόμων αντί 15 που ισχύει αυτή τη στιγμή. 

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: 35 θάνατοι, 416 διασωληνωμένοι, 932 κρούσματα

Καλοκαιρινός ο καιρός, στις παραλίες οι Αθηναίοι: Δείτε φωτογραφίες

Ιταλία: Αυτοκτόνησε 20χρονος πρώην ποδοσφαιριστής της Μίλαν - Βίωνε ρατσισμό

Εξοπλιστικά: Στο μικροσκόπιο οι προσφορές για τις νέες φρεγάτες

τουρίστεςταξιδιώτεςτελωνείο