Ελλάδα|06.06.2021 14:22

Καστελόριζο: Στοιχεία τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού για τη βεβήλωση της ελληνικής σημαίας στη Δικαιοσύνη

Newsroom

Τη συνδρομή της Interpol έχουν ζητεί από τον Μάρτιο οι ελληνικές αρχές όσον αφορά την υπόθεση βεβήλωσης ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο. Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, οι αρχές αναμένεται να πάρουν τα στοιχεία που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός  KARAR TV, που είχε παρουσιάσει πλάνα με τη δολιοφθορά, ενώ υπήρξαν κι αναφορές για ενέργεια Τούρκων εθνικιστών.

Πώς έγινε η βεβήλωση

«Μετά το κάψιμο της τουρκικής σημαίας σε διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη στην Ελλάδα, μια πολιτική ομάδα Τούρκων μηχανικών έβαψε την τεράστια ελληνική σημαία στο νησί Καστελόριζο με κόκκινο χρώμα», ανέφερε το σχετικό ρεπορτάζ.

Αξιωματικοί της κρατικής ασφάλειας Ρόδου που μετέβησαν στο Καστελόριζο, αλλά και άνδρες της Ασφάλειας από την Αθήνα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η επίθεση έγινε με μπαλόνια γεμάτα με κόκκινη μπογιά που έπεσαν από drone που είχε πετάξει πάνω από το σημείο.

Παράλληλα, όλα δείχνουν την τουρκική πλευρά, καθώς στο ακριτικό νησί δεν έγινε αγορά μπαλονιών ή κόκκινης μπογιάς εκείνο το διάστημα, ενώ από το drone που πετούσε πάνω από το σημείο την ημέρα της επίθεσης ακουγόταν ο τουρκικός εθνικός ύμνος. Η πτήση drone φέρεται να απογειώθηκε από το Κας της Τουρκίας και να έφτασε μέχρι το Καστελόριζο.

Όλες οι ειδήσεις

Νέα στοιχεία για το έγκλημα στην Κέρκυρα: Σκότωσε ζευγάρι Γάλλων και έπειτα αυτοκτόνησε

ΕΛ.ΑΣ: Πώς δρούσε το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στη Μύκονο - Βίντεο από την επιχείρηση

Νέο «χτύπημα» του αρχιμαφιόζου Πεκέρ: Συνδέει συγγενή του Ερντογάν με εμπόριο όπλων σε τζιχαντιστές

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Εξελίξεις στην υπόθεση – Κοντά στην ταυτοποίηση υπόπτου

Ανατροπές στον ΕΟΠΥΥ φέρνει κυβερνητική διάταξη - Ανοίγει ο δρόμος για ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού;

Καστελόριζοελληνική σημαίαΤουρκία