Ελλάδα|16.01.2019 14:14

Δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου: «Δεν πήγα με σκοπό να τον σκοτώσω»

Newsroom

Ενώπιον του δικαστηρίου βρέθηκε την Τετάρτη (16/1) ο Μικέλα Κάστριοτ, κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός στη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο κατηγορούμενος Αλβανός, που φέρεται τη Δευτέρα να σκότωσε και τον συγκατηγορούμενό του Αρμπερ Μπόκα, δήλωσε ένοχος όχι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, αλλά για αυτο της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

«Αποδέχομαι την κατηγορία αλλά δεν πήγα με αυτό το σκοπό» είπε χαρακτηριστικά. Οπως ισχυρίστηκε ο συνήγορος του, ο Μικ. Καστριότ δεν επιθυμούσε το θάνατο του δικηγόρου, αλλά μόνο τον τραυματισμό του. Από την πλευρά τους, οι αλλοι δύο κατηγορούμενοι Κλοντιάν Λεκοτσάι και Όλντι Ντούλτσε, αρνήθηκαν τα τέσσερα αδικήματα που τους έχει αποδώσει η ελληνική Δικαιοσύνη.

Από την ακροαματική διαδικασία στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, η οποία διενεργήθηκε σε έντονα φορτισμένο κλίμα, απουσίαζαν συνολικά τέσσερις μάρτυρες, που κρατούνται για άλλους λόγους. Ανάμεσά τους ο Αριστείδης Φλώρος αλλά και μάρτυρας για τον οποίο ειχε αποφασιστεί την προηγούμενη φορά η βίαιη προσαγωγή του, καθώς αρνείται να προσέλθει για να καταθέσει.

Οι δύο άνδρες δεν μετήχθησαν από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου βρίσκονται, για άγνωστους μέχρι σήμερα λόγους. Μάλιστα, το δικαστήριο διέκοψε για τις 23 Ιανουαρίου, διατάσσοντας να μεταχθούν ενώπιον του οι τεσσερις μάρτυρες που απουσίαζαν, αν και κρατούμενοι.

δολοφονίαΜιχάλης Ζαφειρόπουλος