Ελλάδα|08.06.2021 12:33

Επίορκος αστυνομικός: Είχε δηλώσει κλοπή του ασυρμάτου από τον Αύγουστο

Newsroom

Από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα προδόθηκε  ο επίορκος αστυνομικός, οποίος δε δίσταζε να πουλά τον ασύρματο της αστυνομίας σε παρανόμους εναντί ποσού που έφτανε και τις 2000€

«Η έρευνα της αστυνομίας ξεκίνησε επί της ουσίας από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα το οποίο, πολύ πιθανόν να έκαναν μέλη αντίπαλης συμμορίας που νιώθουν ότι «ρίχτηκαν» ανέφερε στην εκπομπή «Από τις έξι» ο αστυνομικός συντάκτης Κώστας Παπαδόπουλος.

Τον επίορκο αστυνομικό, ηλικίας 30 ετών, που υπηρετούσε σε τμήμα της Ανατολικής Αττικής, είχε προσεγγίσει ιδιώτης, ο οποίος στις αρχές Οκτωβρίου του ζήτησε να του προμηθεύσει, με το αζημίωτο, έναν ασύρματο νέας τεχνολογίας τύπου Sepura που διαθέτει η ελληνική αστυνομία προκειμένου να παρακολουθεί τα σήματα των αρχών ώστε να εξυπηρετούνται συμμορίες ρομά που δρούσαν στην περιοχή και επιδίδονταν σε κλοπές και διαρρήξεις.

1000€ λάμβανε ο μεσάζοντας

Το αντίτιμο που εισέπραττε αυτό το διάστημα ο αστυνομικός ήταν 2.000 € ανά μήνα, ενώ ο μεσάζοντας έπαιρνε από την σπείρα 1.000 € μηνιαίως.

Μετά το ανώνυμο τηλεφώνημα, την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων ενώ ταυτόχρονα έγινε έφοδος της ΕΛ.ΑΣ σε καταυλισμό Ρομά σε Άνω Λιόσια, Καματερό και Γλυφάδα, όπου έγιναν συλλήψεις.

Χαρακτηριστικά, ο αστυνομικός είχε δηλώσει την κλοπή του ασυρμάτου από τον Αύγουστο 2020 ώστε να δικαιολογηθεί η απουσία του. Από καθυστέρηση των τεχνικών υπηρεσιών, ωστόσο, ο ασύρματος δεν είχε απενεργοποιηθεί και μέχρι τη μέρα της σύλληψης ο ασύρματος βρισκόταν στα χέρια λιστών.

Όλες οι ειδήσεις

Κυβέρνηση: Ο κομβικός Ιούνιος βγάζει στο ξέφωτο του Ταμείου Ανάκαμψης

Πανελλήνιες εξετάσεις 2021: Το «πανόραμα Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σχολών

Φωτιές: Σοβαρά κενά στην πρόληψη ενώ προχωρά η αντιπυρική περίοδος

Καιρός – Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

ασύρματοιαστυνομίααστυνομικός