Ελλάδα|08.06.2021 15:09

Απεργία 10 Ιουνίου: Κατατέθηκε προσφυγή για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία της ΠΝΟ

Newsroom

Με ασφαλιστικά μέτρα  απαντά ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν εξαγγείλει για την Πέμπτη 10 Ιουνίου τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο.

Η δικαστική προσφυγή, που στρέφεται εναντίον 12 ναυτεργατικών σωματείων εκτός των πορθείων, αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν υπήρξε ενημέρωση για την απεργιακή κινητοποίηση και δεν έχει οριστεί προσωπικό ασφαλείας. Η συζήτησή της αναμένεται να διεξαχθεί αύριο το πρωί στο Πρωτοδικείο Πειραιά.

Μαζική συμμετοχή στην απεργία από τα Σωματεία των εργατών

Σε 24ωρη Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση προχωρά επίσης η ΓΣΕΕ την Πέμπτη 10 Ιουνίου, μαζί με την ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο εργασιακό νομοσχέδιοΑπεργία θα πραγματοποιήσουν και το Μετρό, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το Τραμ. Την ίδια ημέρα θα πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η Συνομοσπονδία έχει προγραμματίσει για την ίδια ημέρα απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης, με επίκεντρο την πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα και την περιοχή έξω από το Εργατικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο.

Όλες οι ειδήσεις

Μητσοτάκης: Θα γίνει και η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Γλυκά Νερά – Εξελίξεις: Στη ΓΑΔΑ για κατάθεση η «ψυχολόγος» της Καρολάιν

Συναγερμός από ΕΦΕΤ: Αποσύρει καλαμάκι κοτόπουλο λόγω σαλμονέλας

Wall Street Journal – Κορονοϊός: Τα δύο σενάρια για την προέλευσή του

ΓΣΕΕαπεργίααπεργία ΠΝΟΜΜΜΕΣΗΕΑμετρό