Ελλάδα|08.06.2021 17:02

Προκαταρκτική έρευνα για τις δηλώσεις Μπαλάσκα για «παραδικαστικό κύκλωμα»

Σοφία Φασουλάκη

Δικογραφία ανοίγει με εντολή της  εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για όσα είπε ο συνδικαλιστής της ΠΟΑΣΥ,  Σταύρος Μπαλάσκας, στις οποίες, μεταξύ των άλλων,  ανέφερε  ότι «η αστυνομία συλλαμβάνει και η Δικαιοσύνη αφήνει ελεύθερους τους εγκληματίες», ενώ έκανε λόγο για παραδικαστικό κύκλωμα.

Αφορμή, η αναφορά που κατέθεσε η Ένωση Δικαστών και Eισαγγελέων σε βάρος του συνδικαλιστή, ζητώντας την πειθαρχική και την ποινική του έρευνα.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αφού μελέτησε τα δημοσιεύματα κλπ., έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Αναλυτικότερα, η ΕΔΕ στην ανακοίνωσή της, μεταξύ των άλλων, ανέφερε:

«Οι απαράδεκτες καταγγελίες εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας περί παραδικαστικών κυκλωμάτων και διεφθαρμένων δικαστικών, όσο δε στηρίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία, αποτελούν επιβεβαίωση της διαρκούς κατάπτωσης του δημόσιου λόγου ο οποίος έχει υποκατασταθεί από συνθήματα και συκοφαντίες αγαπημένων καλεσμένων των Media.

Η ανεύθυνη χυδαιότητα τέτοιων εκπροσώπων της Αστυνομίας έχει ως όριο την αναζήτηση των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών τους».

Τέλος, το  Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ήδη έχει διατάξει τη διενέργεια ένορκης διοικητικής έρευνας σχετικά με τις δηλώσεις του κ.  Μπαλάσκα.

Όλες οι ειδήσεις

Μητσοτάκης: Κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει σε επιχειρηματία της εστίασης να δέχεται μόνο εμβολιασμένους

Διαδικτυακό μπλακ άουτ στις μεγαλύτερες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες

Αγία Βαρβάρα: Στη φυλακή ο 74χρονος για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου

Καιρός - Μαρουσάκης: Καταιγίδες και χαλάζι φέρνει η Ψυχρή Λίμνη

ΕΔΕπροκαταρκτική εξέτασηΣταύρος ΜπαλάσκαςΠΟΑΣΥ