Ελλάδα|16.01.2019 16:29

Μπουτάρης: Προτείνει σεκιούριτι στην Νέα Παραλία

Τίμος Φακαλής

Ιδιωτική φύλαξη-σεκιούριτι στην Νέα Παραλία προτείνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης για να μπορέσει να προφυλαχθεί από τους βανδαλισμούς μία από πιο εμβληματικές αναπλάσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην πόλη. 

Από τον Μάρτιο θα κλείνουν τα βράδια οι πόρτες στους Κήπους της Νέας παραλίας από δημοτικούς υπαλλήλους της καθαριότητας  και θα ανοίγουν το πρωί σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα περιστατικά κλοπών που έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα. 

«Έχουμε συζητήσει σοβαρά να βάλουμε ιδιωτική φύλαξη στα πάρκα. Δεν υπάρχει άλλη λύση. ‘Η θα έχουμε φύλακες υπαλλήλους του δήμου επί 24ωρου βάσεως γιατί οι παραβάσεις γίνονται βραδινές ώρες ή θα βάλουμε υπηρεσία σεκιούριτι. Να βάλουμε υπαλλήλους του δήμου το βλέπω πολύ χλωμό.  Γιατί δεν έχουμε προσωπικό και δεν μπορούμε να προσλάβουμε προσωπικό» είπε ο Γιάννης Μπουτάρης με αφορμή την αποδοχή δωρεάς συντήρησης δύο πάρκων από τον επιχειρηματία Σταύρο Ανδρεάδη. 

Για έναν ασύμμετρο πόλεμο στη Νέα Παραλία έκανε λόγο από την πλευρά του  ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς, σύμφωνα με τον οποίο έχουν κλαπεί σε διάφορα σημεία του παραλιακού μετώπου όλα τα επιδαπέδια φωτιστικά σώματα, σχάρες και άλλα στοιχεία του αστικού εξοπλισμού.  
«Μέχρι τον Απρίλιο-Μάιο όλα τα πάρκα θα είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση» σημείωσε ο Θανάσης Παππάς.  

Η υιοθεσία Ανδρεάδη 

Τη συντήρηση δύο πάρκων στη Νέα Παραλία, στον Κήπο των Γλυπτών και στον Μεσογειακό Κήπο, αναλαμβάνει ο επιχειρηματίας Σταύρος Ανδρεάδης.  «Πιστεύω ότι δεν πρέπει να κωλώσουμε στη αυθαιρεσία κάποιων ανθρώπων στην πόλη. Η αυθαιρεσία  πρέπει  να τελειώνει κάποια  στιγμή» είπε ο κ. Ανδρέαδης. Η χορηγία θα είναι τριετής. 

δήμος ΘεσσαλονίκηςΓιάννης Μπουτάρηςπαραλία Θεσσαλονίκης