Ελλάδα|18.06.2021 13:13

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Το προφίλ του καθ' ομολογίαν δολοφόνου

Newsroom

Οι ανηρτημένες φωτογραφίες στο διαδίκτυο, με το νεαρό ζευγάρι των να είναι αγαπημένο και χαμογελαστό, μαρτυρούσαν ότι ο 32χρονος πιλότος και η 20χρονη Καρολάιν ζούσαν έναν ευτυχισμένο γάμο, στο σπίτι στα Γλυκά Νερά

Ο ερχομός στη ζωή και του παιδιού τους πριν από περίπου ένα χρόνο αποτέλεσε ένα γεγονός που έδειχνε ότι σφράγισε αυτήν την ευτυχία. Ωστόσο, όπως προκύπτει από την ομολογία του 32χρονου Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου και δολοφόνου της συζύγου του, πίσω από τις αγκαλιές και τα πλατιά χαμόγελα στις φωτογραφίες κρυβόταν στιγμές μικρών ή μεγάλων εντάσεων. 

Κάποια από αυτές φαίνεται να οδήγησε στη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν, με το 32χρονο για περισσότερο από ένα μήνα να παίζει ένα καλοστημένο θέατρο. Να ξεσπάει σε δάκρυα στην αγκαλιά της χαροκαμένης μάνας της 20χρονης, να προσπαθεί να ξεγελάσει τις Αρχές και την κοινή γνώμη, αλλά και να έχει στήσει τη δολοφονία περίπου όπως οι επαγγελματίες του είδους. Όπως φαίνεται, μάλιστα, δεν  δίστασε να σκοτώσει ακόμα και το σκύλο της οικογένειας, ώστε να ενισχύσει το άλλοθί του.

Ο 32χρονος φέρεται να «πολιορκούσε», δείχνοντας τον έρωτά του γι’ αυτήν, από την πρώτη στιγμή που γνώρισε την Καρολάιν. Η τελευταία είχε μεγαλώσει στην Αλόννησο με το Βρετανό πατέρα της και τη Φιλιππινέζα μητέρα της, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά στο νησί και είχε «μαγευτεί» από τη ζωή του 32χρονου πιλότου ελικοπτέρων, με τα πολλά ταξίδια σε χλιδάτους και μη προορισμούς και την τακτοποιημένη οικονομικά ζωή. Η Καρολάιν και μετά το γάμο της εξακολουθούσε να διατηρεί στενή σχέση και να επισκέπτεται τους γονείς της στο νησί. Ονειρεμένος ήταν και ο γάμος τους σε γνωστό θέρετρο της Πορτογαλίας.  

Η ευτυχισμένη φαινομενικά ζωή του ζευγαριού φαίνεται να ξεγελούσε τους πάντες. Μάλιστα, ούτε η ψυχολόγος που επισκεπτόταν η Καρολάιν, προκειμένου να αντιμετωπίσει το άγχος της και κυρίως αυτό που της προκαλούσε η ευθύνη μεγαλώματος του παιδιού της, μπόρεσε να καταλάβει, τι ακριβώς συνέβαινε μεταξύ του ζευγαριού. Έβλεπε τον 32χρονο να συνοδεύει σχεδόν πάντοτε την Καρολάιν στις επισκέψεις της και να είναι υποστηρικτικός μαζί της. Ωστόσο, παρά το φαινομενικά ευτυχισμένο έγγαμο βίο, πίσω από τις πόρτες του σπιτιού τα «σύννεφα» στη σχέση τους δεν άργησαν να συγκεντρωθούν, με κατάληξη τη δολοφονία της 20χρονης και το καλοστημένο σενάριο που έστησε ο 32χρονος, για να απομακρύνει από κοντά του τις υποψίες. 

Μελετημένη η κάθε κίνησή του

Στην προσπάθειά του να παραπλανήσει τους πάντες ο 32χρονος κατ΄ ομολογία δολοφόνος είχε μελετήσει προσεκτικά το κάθε του βήμα. Παρουσιαζόταν ως χαροκαμένος σύζυγος που λάτρευε την αδικοχαμένη γυναίκα ρου και για το δείξει αυτό, δε δίστασε, μεταξύ άλλων, να ανεβάσει φωτογραφία από την πιο ευτυχισμένη στιγμή με τη σύζυγό του, αυτή του γάμου τους, γράφοντας «Για πάντα μαζί. Καλό ταξίδι, αγάπη μου».

Θέατρο έπαιξε και όταν μίλησε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης λίγες ώρες μετά το έγκλημα με τα λόγια του να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικά, όταν περιέγραφε το σενάριο που είχε στήσει για να δικαιολογήσει τη δολοφονία της συζύγου του, παρουσιάζοντας ως δράστες άγνωστους εγκληματίες με κίνητρο τη ληστεία. 

Τόσο στους δημοσιογράφους όσο και στους αστυνομικούς περιέγραψε τους δράστες με αρκετές λεπτομέρειες. Είπε ότι μιλούσαν μία γλώσσα που δε γνώριζε, προφανώς σλαβικά ή αλβανικά, περιέγραψε τα χαρακτηριστικά τους, τη σωματική τους διάπλαση και προσδιόρισε την ηλικία τους. Στη συνέχεια είπε ότι απείλησαν αρχικά αυτόν με το πιστόλι, ζητώντας του χρήματα και όταν εκείνος τους είπε πού έκρυβε 15.000 ευρώ και σκούντηξε την Καρολάιν για να ξυπνήσει, εκείνη άρχισε να ουρλιάζει, προφανώς φοβούμενη για το παιδί τους. Κατά τον 32χρονο ο ένας δράστες αμέσως τότε όρμησε στην Καρολάιν και της γύρισε το κεφάλι προς το μαξιλάρι, ενώ έτερος οπλοφόρος σημάδευε τον ίδιο με πιστόλι στο κεφάλι, για να μην κινηθεί και τον έριξε στο πάτωμα.

Στη συνέχεια, είπε ότι άρχισαν να του δένουν πολύ σφιχτά το στόμα, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να χάσει τις αισθήσεις του κι έτσι να μην είναι σε θέση να γνωρίζει πώς οι δράστες αφαίρεσαν τη ζωή της συζύγου του. Μάλιστα, όταν ξύπνησε ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να προσδιορίσει, αν ήταν μέρα ή νύχτα. 
Όταν συνήλθε, όπως είπε, είδε ότι ήταν δεμένος με σχοινί στο πόδι του κρεβατιού και ξεκίνησε την προσπάθειά του να καλέσει την αστυνομία. Περιέγραψε ότι επιχείρησε με τη μύτη του μέσω του κινητού του να καλέσει την αστυνομία και μετά από αρκετές προσπάθειες, αφού έπαιρνε και άλλα παρόμοια νούμερα, κατάφερε να επικοινωνήσει με αστυνομικό, στον οποίο φώναξε «βοήθεια». Έχοντας την ταινία στο στόμα, δεν μπορούσε να περιγράψει που βρισκόταν. Μετά τον αστυνομικό επιχείρησε να καλέσει τη γειτόνισσά του, φωνάζοντας επίσης «βοήθεια».  

Όπως είπε ακόμα, κατάλαβε ότι η γυναίκα του ήταν νεκρή, μόνο όταν έφτασαν οι αστυνομικοί και τον ελευθέρωσαν από τα δεσμά του. Τότε -είπε- ότι είδε την Καρολάιν ακίνητη, πεσμένη μπρούμυτα στο κρεβάτι, με δεμένα τα χέρια της με κάποιο ρούχο στην πλάτη της. Είπε ακόμα ότι το κοριτσάκι τους ήταν δίπλα στη μητέρα του, δεν κοιμόταν αλλά και δεν έκλαιγε. Άψογος στην υποκριτική του στάση ήταν και απέναντι στους αστυνομικούς. Όταν ο 32χρονος έπεσε πάνω στη γυναίκα του, για να την αγκαλιάσει, ένας από τους αστυνομικούς του είπε «η γυναίκα σου έφυγε. Προσπάθησε να ηρεμήσεις». Στη συνέχεια, υποστήριξε, ότι το μόνο που μπορούσε να κάνει μέσα στο σοκ του, ήταν να πάρει την κόρη του αγκαλιά και να φύγουν από το δωμάτιο.

Τα σημεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση του εγκλήματος 

Κατά τη διάρκεια των ερευνών για την εξιχνίαση του εγκλήματος στο μυαλό των αστυνομικών δημιουργήθηκαν μια σειρά από ερωτήματα, στα οποία δεν μπορούσαν να δώσουν απαντήσεις. Κανένας από τους γείτονες δεν άκουσε τίποτα, αν και οι δράστες, με βάση την κατάθεση του πιλότου, έμειναν για αρκετή ώρα στο σπίτι, καμία κάμερα της περιοχής δεν έπιασε κάποια ύποπτη κίνηση, ενώ και μέσα στο σπίτι δε βρέθηκαν στοιχεία για ύπαρξη άλλων ατόμων. Επίσης, οι δράστες δεν αφαίρεσαν τα κινητά τηλέφωνα από το ζευγάρι, ενώ η 20χρονη δεν έφερε σημάδια πάλης και δε βρέθηκε γενετικό υλικό στα νύχια της. Εξάλλου, κανένας επαγγελματίας ληστής και δολοφόνος δε θα ζητούσε από το θύμα του μονωτική ταινία, ώστε να το δέσει…

Ίσως το στοιχείο που βοήθησε περισσότερο τους αστυνομικούς να εξιχνιάσουν το έγκλημα, ήταν το γεγονός ότι το κινητό του 32χρονου παρουσίαζε μια δραστηριότητα, όταν εκείνος ισχυρίστηκε ότι ήταν δεμένος και ακινητοποιημένος στο πάτωμα, δηλαδή φαίνεται ότι έκανε βήματα.

Όλα αυτά οδήγησαν τους αστυνομικούς να καλέσουν και πάλι τον 32χρονο για νέα κατάθεση. Μάλιστα, τον πήραν με διακριτικό τρόπο, αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε το τρισάγιο για την Καρολάιν στην Αλόννησο. Έμπειροι αστυνομικοί ανέλαβαν την ανάκρισή του και τελικά ο 32χρονος «έσπασε» και ομολόγησε. Ισχυρίστηκε ότι η πράξη του έγινε εν βρασμώ ψυχής, μετά από τσακωμό που είχαν με την Καρολάιν. Όπως υποστήριξε, εκείνο το βράδυ για πολλοστή φορά η σύζυγός του τον έδιωξε από το κρεβάτι και τόνισε ότι αυτό που τον εξόργισε και τον οδήγησε στο έγκλημα ήταν το γεγονός ότι η Καρολάιν σχεδόν πέταξε με δύναμη το μωρό στην κούνια του μέσα στα νεύρα της.

Στη συνέχεια περιέγραψε το φρικιαστικό έγκλημα, λέγοντας ότι επιτέθηκε στη σύζυγό του και με μια μπλούζα τής έκλεισε το στόμα και τη μύτη προκαλώντας τον θάνατό της από ασφυξία.

Σοκ προκαλεί και η επόμενη ενέργειά του, αφού βγήκε στον κήπο και έπνιξε με τα χέρια του το σκυλί τους, το οποίο το κρέμασε από το λουρί του στο πλατύσκαλο. Η συγκεκριμένη κίνηση προφανέστατα έγινε για να ενισχυθεί το σενάριο της εισβολής ληστών στο σπίτι.

Όλες οι ειδήσεις

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Ποινική δίωξη για 2 κακουργήματα στον πιλότο

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Η οδηγία στο εγχειρίδιο του FBI που «έδειξε» τον δράστη

Ασπρόπυργος: Φωτιά σε βυτιοφόρο με προπάνιο - Εκκένωση της περιοχής

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά - Αστυνομικοί: Δεν ήταν έγκλημα πάθους, δεν ήταν θολωμένος

δολοφόνοςΑλόννησοςΓλυκά Νερά