Ελλάδα|18.06.2021 20:27

Γλυκά Νερά: Καρέ - καρέ το χρονικό της φρικτής γυναικοκτονίας

Newsroom

Ο καθ' ομολογία δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος πίεζε επί πέντε λεπτά το κεφάλι της συζύγου του όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο OPEN

Ο 32χρονος πιλότος ο οποίος βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο κελί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.

Το χρονικό της φρίκης

Όπως ομολόγησε ο 32χρονος δολοφόνος της Καρολάιν, βρισκόταν επί πέντε λεπτά πάνω από το σώμα της συζύγου και προσπαθούσε με τη βία, κρατώντας το στόμα της στο μαξιλάρι να την κάνει να σταματήσει να αναπνέει ενώ η 20χρονη κοπέλα πάλευε για τη ζωή της. 

Παράλληλα όπως προκύπτει από τα ευρήματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων, το ρολόι - κινητό που φορούσε η 20χρονη, κατέγραψε τον τελευταίο της παλμό στις 4.11 ενώ το πρώτο τηλεφώνημα στην αστυνομία για τη δήθεν ληστεία στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών, έγινε στις 6.20. Έτσι ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, είχε στη διάθεσή του δύο ώρες για να σκηνοθετήσει το σενάριο που θα παρουσίαζε στους άνδρες της Άμεσης Δράσης.

Μάλιστα όπως μεταδίδει η Μίνα Καραμήτρου, ο 32χρονος ήταν ψύχραιμος και νηφάλιος. 

Οι διάλογοι πριν τη γυναικοκτονία

Αυτό που ρώτησαν οι άνδρες της αστυνομίας για να φτάσουν στην ομολογία του πιλότου ήταν το τι ακριβώς συνέβη την 11η Μαΐου.

Ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος παρουσίασε στους αστυνομικούς μια εκδοχή την οποία, όπως αναφέρει η Μίνα Καραμήτρου, είναι πιθανό να ακολουθήσει και στην απολογία του ως υπερασπιστική γραμμή ξεκινάει να χτίζει.

Όπως υποστήριξε, όλα ξεκίνησαν όταν οι δυο τους μαζί με το 11 μηνών βρέφος τους που ήταν στο σαλόνι στο ισόγειο του σπιτιού τους στα Γλυκά Νερά. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για βρέφος 11 μηνών το οποίο έχει γεννηθεί πρόωρα και λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας έχει υποβληθεί ήδη σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις. 

Ο 32χρονος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι έπαιζε με το παιδί και κατόπιν μιας αδέξιας κίνησής του, γλίτωσε το μωρό πριν πέσει στο έδαφος. Η μητέρα είδε το σκηνικό που συνέβη και ο 32χρονος κατηγόρησε τη μητέρα επειδή ήταν ανήσυχη γι' αυτό που συνέβη. 

Κ. - Τι έκανες εκεί; Πώς το κρατάς έτσι; Είδες τι έγινε; Θα χτυπούσε
Χ.Α. - Δεν έπαθε κάτι. Ηρέμησε
Κ. Φυσικά, και έπαθε δεν προσέχεις καθόλου. Πατέρας είσαι εσύ; Δωσε μου το παιδί. 
Χ.Α. Όχι, δε στο δίνω
Κ. Δως στο μου

Ο δολοφόνος δε δίστασε να παρουσιάσει τη μητέρα ως υπερβολικά ευαίσθητη προσπαθώντας να χτίσει το άλλοθί του ακόμα και την ώρα που μιλούσε στους αστυνομικούς, σε μια απόπειρα να δημιουργήσει μια εικόνα για την Καρολάιν ως υπερπροστατευτικής και κάνοντας το άλμα ότι έφτασε στο έγκλημα επειδή μια 20χρονη μητέρα προσπάθησε να προστατεύσει το παιδί της. 

Ενημέρωση της ΕΛΑΣ: Τι μας οδήγησε στην ομολογία

Νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής, ολοκληρώθηκε η ενημέρωση της ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση της υπόθεσης γυναικοκτονίας στα Γλυκά Νερά. Με κάθε λεπτομέρια, ο επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, Κώστας Χασιώτης, περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο ο δολοφόνος έσπασε και ομολόγησε. Οι ανακοινώσεις ξεκίνησαν με τον διευθυντή Ασφαλείας Πέτρο Τζεφέρη, ο οποίος επισήμανε τη μεθοδικότητα των αστυνομικών, που έχτισαν, όπως είπε, σχέση εμπιστοσύνης με τον σύζυγο του θύματος.

«Δέθηκα μόνος μου. Όλα τα έκανα γιατί όταν κατάλαβα ότι την σκότωσα, σκέφτηκα το παιδί μου. Δεν ήθελα να μπω στη φύλακή, γιατί ήθελα να μεγαλώσω την κόρη μου». «Δουλέψαμε από την πρώτη μέρα συντεταγμένα και με πείσμα», είπε ο διοικητής ασφάλειας αττικής Πέτρος Τζεφέρης και συμπλήρωσε πως είναι υπερήφανος για τα στελέχη της ΕΛΑΣ που εργάζονται χωρίς ωράριο και με πάθος. 

H διευθύντρια εγκληματικών εργαστηρίων, Πηνελόπη Μηνιάτη αναφέρθηκε στο σκίτσο το οποίο έγινε καθ’ υπόδειξην του δράστη και εξήγησε πως ήταν κρίσιμη η αξιοποίηση του ψηφιακού υλικού που παραδόθηκε από την ασφάλεια αθηνών. Έγινε όπως είπε άμεσα αντιληπτό ότι υπήρχαν αναντιστοιχίες και τέθηκαν ερωτήματα και οι απαντήσεις αποδείχθηκαν πολύτιμα και καθοριστικά στοιχεία για την εξιχνίαση της υπόθεσης. 

Το ιστορικό της έρευνας 

Όπως τόνισε ο Κώστας Χασιώτης, προϊστάμενος του τμήματος ανθρωποκτονιών, όλα ξεκίνησαν στις 11 Μαΐου όταν το κέντρο της άμεσης δράσης ειδοποιήθηκε από τον σύζυγο τους θύματος. Το θύμα βρέθηκε στο κρεβάτι νεκρό και ο σύζυγος δεμένος αλλά και το 11 μηνών βρέφος να είναι πάνω στο θύμα. Τα σημαντικότερα δεδομένα ήρθαν από το εργαστήριο τοξικολογίας του ΕΚΠΑ και η αιτία θανάτου οφειλόταν σε ασφυξία. Το θύμα ήταν και δεμένο πισθάγκωνα. Βρέθηκαν και σημάδια στα χέρια και τα πόδια του συζύγου από το δέσιμο και τα σημάδια αυτά ήταν αχνά και σε σχέση με τον χρόνο με τον οποίο ήταν δεμένος δεν αντιστοιχούσαν. 

Κάποια από τα πειστήρια επίσης έδειχναν μετακίνηση αντικειμένων και ήταν πιθανή η εμπλοκή του συζύγου στην δολοφονία της κοπέλας. Στην συζήτηση που έθεσε ο ίδιος ο σύζυγος σε κάποιο στάδιο τους διαβεβαίωσε ότι ποτέ δεν ήθελε να εξαπατήσει ή να πει ψέμματα αλλά να μείνει με το παιδί του και να μην μπει φυλακή. Αυτό οδήγησε στην ομολογία του καθώς μετά από λογομαχία με την σύζυγό του είχε μια έκρηξη συναισθήματος, όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο δράστης περιέγραψε μια προς μια τις κινήσεις του. Τη θανάτωση του σκύλου, την αφαίρεση της κάρτας μνήμης αλλά και ότι έδεσε τον εαυτό του. Σκηνοθέτησε τον χώρο έτσι ώστε να πείσει ότι πρόκειται για ληστεία.

Υπενθυμίζεται ότι εναντίον του 32χρονου πιλότου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα για τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά.

Ειδικότερα, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι τα κακουργήματα της:

Ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

Κακοποίησης ζώου

Τα πλημμελήματα είναι αυτά της:

  • ψευδούς καταγγελίας καθώς κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του
  • ψευδούς κατάθεσης κατ´ εξακολούθηση

Οι δικαστικές Αρχές εξέδωσαν σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης καθώς θεωρείται ύποπτος φυγής λόγω της ιδιότητάς του ως πιλότος, αλλά και γιατί κρίθηκε ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων.

Στο σκεπτικό του εντάλματος αναφέρεται ότι ο τρόπος που σκότωσε την Καρολάιν  αλλά και η προσπάθειά του να παραπλανήσει τις Αρχές με ψευδή στοιχεία δείχνουν ότι δεν έχει καμία αναστολή.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του 32χρονου, Βασίλη Σπύρου, ο κατηγορούμενος είναι συγκλονισμένος από το γεγονός του θανάτου της Καρολάιν ενώ η προσωπική του εκτίμηση είναι πως ο εντολέας του ξαλάφρωσε με την ομολογία του.

Τι θα γίνει με την επιμέλεια του βρέφους

Το μονοπάτι που θα οδηγήσει τη μικρή Λυδία σε ασφαλή αγκαλιά και περιβάλλον μετά την ομολογία του 32χρονου πιλότου, αναζητούν οι αρχές. Ήδη η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών η οποία βάση του άρθρου 1532 του Αστικού Κώδικα μπορεί να αναθέσει την επιμέλεια προσωρινά είτε στους συγγενείς της Καρολάιν στην Αλόννησο, είτε στην οικογένεια του κατηγορούμενου πιλότου στα Γλυκά Νερά.

Το σκεπτικό των αρμόδιων υπηρεσιών

Ήδη, οι αρμόδιες υπηρεσίες μελετούν το που θα μπορέσει το 12 μηνών μωρό να μεγαλώσει καλύτερα, εξετάζουν τις συνθήκες διαβίωσης, προκειμένου να καταλήξουν με πόρισμα τους ποιο από τα δύο περιβάλλοντα είναι το καλύτερο για το άτυχο μωρό. Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 1532 του Αστικού Κώδικα σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις ο εισαγγελέας διατάσσει κάθε πρόσφορο μέτρο προς διασφάλιση του συμφέροντος και προστασίας του τέκνου «μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου, στο οποίο πρέπει να απευθύνεται εντός 90 ημερών, με δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας αυτής κατά 90 επιπλέον ημέρες». Η απόφαση της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθηνών αναμένεται να ληφθεί άμεσα.

Όλες οι ειδήσεις

Γλυκά Νερά: Με αλεξίσφαιρο γιλέκο οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο 32χρονος συζυγοκτόνος 

Γλυκά Νερά: Τι θα γίνει με την επιμέλεια της μικρής Λυδίας

ΕΛΑΣ για Γλυκά Νερά: Αυτό μας οδήγησε στην ομολογία - «Δεν ήθελα να πάω φυλακή, ήθελα να μεγαλώσω την κόρη μας»

Ασπρόπυργος: Φωτιά σε βυτιοφόρο με προπάνιο - Εκκένωση της περιοχής

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Η οδηγία στο εγχειρίδιο του FBI που «έδειξε» τον δράστη

δολοφονίαΓλυκά ΝεράγυναικοκτονίαΕΛ.ΑΣ