Ελλάδα|22.06.2021 12:42

Νίσυρος: Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ

Newsroom

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,7 Ρίχτερ, σημειώθηκε κοντά στη Νίσυρο, τα ξημερώματα της Τρίτης.

Ο σεισμός ήταν υποθαλάσσιος γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ζημιές στο νησί. Η σεισμική δόνηση καταγράφηκε στις 1:14 και σε απόσταση 24 χιλ. ΝΔ της πόλεως της Νισύρου.

Λέκκας: «Πιστεύω πως είναι ο κύριος σεισμός»

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας εκτίμησε πως αυτή ήταν και η κύρια δόνηση, ενώ επεσήμανε πως τον τελευταίο ενάμιση μήνα στο σημείο που έγινε ο σεισμός καταγράφεται σεισμική δραστηριότητα.

«Δεν μας ανησυχεί αλλά έχουμε στρέψει την προσοχή μας στο συγκεκριμένο σημείο, στο οποίο καταγράφεται σεισμική δραστηριότητα τον τελευταίο ενάμιση μήνα» είπε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε ότι πρόκειται για μια περιοχή εντός της θάλασσας, μεταξύ Νισύρου και Τήλου και επισήμανε ότι η δόνηση έγινε αντιληπτή στους κατοίκους και των δύο νησιών αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν επιπτώσεις. «Δεν νομίζω ότι η σεισμική δραστηριότητα θα μεταφερθεί σε παρακείμενες περιοχές. Νομίζω θα περιοριστεί προς το παρόν στη συγκεκριμένη περιοχή, η οποία είναι αρκετά μακριά μέσα στη θάλασσα. Έτσι δεν θα υπάρχει άμεση απόκριση σε κατοικημένες περιοχές» πρόσθεσε.

Όλες οι ειδήσεις

Συντριβή αεροσκάφους στην Ηλεία: Επεσε 100 μέτρα από το πατρικό του χειριστή

Καταγγελία για βιασμό στα Πετράλωνα: Τι λέει η 50χρονη καθαρίστρια στο OPEN

Κύκλωμα ναρκωτικών στη Μύκονο: Τρεις συλλήψεις με… αρχηγό κρατούμενο στον Κορυδαλλό

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά - Τα πρώτα λόγια από τον πατέρα του πιλότου: «Εχασα δύο παιδιά»

Νίσυροςσεισμός