Ελλάδα|17.01.2019 15:03

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η πορεία των εκπαιδευτικών-Αποφασίζουν για τα επόμενα βήματα (vid)

Τίμος Φακαλής

Κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά, μαζικούς διορισμούς και εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μόνιμων ζητούν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι διαδήλωσαντο μεσημέρι της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη. Οι εκπαιδευτικοί ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το σχέδιο νόμου σχετικά με το νέο σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών. 

«Ο εμπαιγμός χιλιάδων από εμάς τους αναπληρωτές-συμβασιούχους εκπαιδευτικούς αλλά και των χιλιάδων αποφοίτων που επιδιώκουν να εργαστούν στον χώρο της εκπαίδευσης, όλων εμάς που αγωνιούμε για το μέλλον μας κι επιδιώκουμε να φτιάξουμε τη ζωή μας μέσα σε ενα περιβάλλον γεμάτο ανασφάλεια, πραγματικά ξεπερνάει κάθε όριο», τονίζουν σε ανακοίνωση τους οι εκπαιδευτικοί. Η πορεία αφού διέσχισε τις οδούς Εγνατία και Τσιμισκή κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Εκεί μέλη της επιτροπής αγώνα των αναπληρωτών καθηγητών ζήτησαν συνάντηση με τους αρμόδιους του υπουργείου χωρίς όμως να γίνει δεκτό το αίτημά τους.Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα του υπουργείου και να μπουν μέσα χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Καθ' όλη την διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί παρέμεναν έξω από το υπουργείο. Αργά το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν στο εργατικό κέντρο για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα του αγώνα τους.

εκπαιδευτικοί