Θεσσαλονικη: «Καμπάνα» σε πρώην αντιδήμαρχο για το θάνατο ηλικιωμένου
NewsroomΈνοχοι για τον θάνατο άνδρα, 71 ετών, που τον Οκτώβριο του 2017 καταπλακώθηκε από φοίνικα κατά την εκτέλεση εργασιών στην περιοχή Βότση, κρίθηκαν ο τότε αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Καλαμαριάς και ο επιστάτης του.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τους έκρινε ένοχους για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια, επιβάλλοντας στον πρώτο ποινή φυλάκισης 12 μηνών και στον δεύτερο 18 μηνών. Ωστόσο, το δικαστήριο τους αναγνώρισε ελαφρυντικά και ανέστειλε τις ποινές τους.
Ο άτυχος ηλικιωμένος παρείχε κοινωφελή εργασία προς έκτιση μετατραπείσας ποινής και όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, δε διέθετε ειδίκευση στην κοπή δένδρων, ούτε είχε εφοδιαστεί με τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως κράνος, φωσφορούχο γιλέκο, ειδικά υποδήματα και γάντια.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το περιστατικό συνέβη σε ιδιόκτητο κοινόχρηστο χώρο επί της οδού Χαλκίας και Κιουπτσίδου, όταν ο 71 ετών άνδρας, μέλος συνεργείου, καταπλακώθηκε από τον κορμό φοίνικα που είχε κόψει προηγουμένως άλλος εργάτης, μέλος του ίδιου συνεργείου. Μεταφέρθηκε με κρανιοεγκεφαλική κάκωση σε νοσοκομείο, όπου κατέληξε έξι μέρες αργότερα.
Απολογούμενοι, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την κατηγορία. Για την υπόθεση, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης επιδίκασε ποσό ύψους 100.000 ευρώ στους οικείους του θανόντος για ψυχική οδύνη.
- Μέχρι πού θα το πάει ο Ερντογάν: Η ενόχληση για την «Ασπίδα του Αχιλλέα» και το επικίνδυνο σκηνικό στο Αιγαίο
- Τσίπρας: Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης με κατώτατο 1.000 ευρώ, ΦΠΑ 6% και κατάργηση Πανελλαδικών
- Τρόμος στη Ρωσία: Η στιγμή που πολεμικό ελικόπτερο κάνει αναγκαστική προσγείωση σε αυτοκινητόδρομο
- Οι «μονόκεροι» της Αρκτικής έφεραν δυσάρεστα νέα: Τι συμβαίνει κάτω από τους πάγους της Γροιλανδίας