Ελλάδα|22.06.2021 22:21

Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο Κρατικό Ωδείο

Newsroom

Δύο μηνύσεις για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης έχουν υποβληθεί, μέχρι στιγμής, από ισάριθμες μαθήτριες.

Οι διωκτικές αρχές της πόλης διενεργούν προκαταρκτική έρευνα για τη διερεύνηση των καταγγελιών και την απόδοση ποινικών ευθυνών. Στο πλαίσιο των μαρτυριών υπάρχουν δύο ακόμη καταγγελίες. Οι μηνύσεις έχουν κατατεθεί για κατάχρηση σε ασέλγεια και προσβολή προσωπικότητας των δύο μαθητριών. 

Σύμφωνα με τη μία από τις δύο καταγγέλλουσες, η ίδια ήταν 5 ετών όταν δέχτηκε έντονο φλερτ από τον καθηγητή που της ζήτησε να συνάψουν σχέση. Αυτό είχε διάρκεια  περίπου ένα χρόνο και έληξε επειδή, όπως καταγγέλλει, ο καθηγητής τής ζητούσε επίμονα να ολοκληρώσουν τη σχέση τους. Η καταγγέλλουσα υποστηρίζει ότι χρειάστηκε 5 χρόνια ψυχοθεραπεία για να πάρει το κουράγιο να μιλήσει και πήρε την απόφαση και μετά το κίνημα #metoo να προχωρήσει στην καταγγελία προκειμένου να προστατεύσει και άλλες κοπέλες.  

Και η δεύτερη καταγγέλλουσα αναφέρει στη μήνυσή της απρεπή συμπεριφορά από μέρους του καθηγητή, και σωματική επαφή που τής προκάλεσε μεγάλη ταραχή και ψυχολογικά προβλήματα. Με τον δικηγόρο ενός εκ των καταγγελλουσών επικοινώνησε και ο υφυπουργός πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο οποίος δεσμεύτηκε να χειριστεί προσωπικά τη συγκεκριμένη υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης. 

Ο Κωνσταντίνος Μορτόπουλος, δικηγόρος της μίας κοπέλας, έκανε λόγο για «αντιδεοντολογική προσέγγιση» η οποία, ενδεχομένως είναι «πειθαρχικώς επιλήψιμη, ίσως και εγκληματική». 

Καταγγελία και για μία ανήλικη

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, από τις καταγγέλλουσες, η μία είναι ακόμα ανήλικη και οι υπόλοιπες ενήλικες. Ο καθηγητής εξακολουθεί να διδάσκει στο Κρατικό Ωδείο, ενώ οι καταγγελίες φαίνεται να είναι σε βάθος 12ετίας. Τις καταγγελίες εξετάζει και η διοίκηση του Ωδείου.

Όλες οι ειδήσεις

Γλυκά Νερά: Προφυλακιστέος ο δολοφόνος της Καρολάιν

Δημοσκόπηση OPEN: Μεγάλο προβάδισμα για ΝΔ - Ανασφάλεια στους πολίτες, δυσαρέσκεια για πανδημία και εργασιακό

Ταβέρνα Κρητικός: Βρέθηκε νεκρός ο ιδιοκτήτης Σταύρος Δογιάκης

Κορονοϊός: Την Πέμπτη οι αποφάσεις για τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους – Συνεδριάζει η Επιτροπή

Καιρός – Καύσωνας: Πώς να προστατευθείτε από τις υψηλές θερμοκρασίες

καταγγελίασεξουαλική παρενόχλησηΘεσσαλονίκημηνύσειςωδείο