Ελλάδα|22.06.2021 21:58

Γλυκά Νερά: Νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα από το σπίτι

Newsroom

Νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα από το εσωτερικό του σπιτιού στα Γλυκά Νερά, εκεί που στις 11 Μαΐου ο 32χρονος Χαραλάμπος Αναγνωστόπουλος δολοφόνησε τη σύζυγο του, Καρολάιν. 

Όπως ανέφερε η Μίνα Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο του OPEN, ο καθ' ομολογίαν συζυγοκτόνος φρόντισε για να υπάρχουν κάποια ίχνη έρευνας στο σπίτι ώστε να δικαιολογήσει στους αστυνομικούς, όταν έφτασαν, ότι πράγματι υπήρχαν ληστές μέσα στο σπίτι. 

Πώς σκηνοθέτησε το άλλοθί του 

Συγκεκριμένα σε βοηθητικό δωμάτιο του σπιτιού κοντά στο σαλόνι, ο 32χρονος σκηνοθέτησε με τέτοιο τρόπο την εικόνα του χώρου ώστε να φαίνεται πώς κάποιοι έχουν ψάξει. Έβγαλε καλώδια και τα πέταξε κάτω, αναποδογύρισε πράγματα από τον καναπέ, έβγαλε αντικείμενα από ραφιέρα που βρισκόταν στο χώρο ώστε να δημιουργηθεί στους αστυνομικούς η αίσθηση ότι κάποιοι έχουν ψάξει στο σπίτι.

Έχει νόημα να επισημανθεί ότι, στο σαλόνι του σπιτιού, το σκηνικό ήταν άθικτο αφού, σύμφωνα με την αρχική κατάθεση του Αναγνωστόπουλου, ο ίδιος είπε στους υποτιθέμενους ληστές ότι τα χρήματα βρίσκονταν μέσα στη Monopoly, η οποία ήταν και το μοναδικό αντικείμενο που είχαν μετακινήσει από τη βιβλιοθήκη. Όλα αυτά ο καθ' ομολογία συζυγοκτόνος, πρόλαβε να τα σκηνοθετήσει μέσα σε δύο ώρες.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δε θυμάται ποια ήταν η σειρά που ακολούθησε στις κινήσεις του (ξήλωμα κάμερας, μετακίνηση κουτιού Monopoly) ώστε να δημιουργήσει το αρχικό του άλλοθι. Και στο βοηθητικό δωμάτιο του σπιτιού, όμως, φρόντισε η εικόνα να είναι αυτή ενός χώρου στον οποίο μπήκαν οι ληστές και άρχισαν να ψάχνουν για περισσότερα χρήματα και κοσμήματα.

Προφυλακιστέος ο καθ'ομολογία συζυγοκτόνος

Εν τω μεταξύ, προφυλακιστέος κρίθηκε από ανακριτή και εισαγγελέα ο 32χρονος Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν στα Γλυκά Νερά. Λίγο πριν από τις 8 το απόγευμα της Τρίτης ολοκληρώθηκε η διάσκεψη ανακριτή και εισαγγελέα οι οποίοι αποφάσισαν την προφυλάκισή του 32χρονου πιλότου. Ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος θα μεταφερθεί άμεσα στις φυλακές Κορυδαλλού και θα κρατηθεί στη γυναικεία πτέρυγα για λόγους ασφαλείας.

Η πολύωρη κατάθεση

«Ζητώ μία μεγάλη συγγνώμη»: Με αυτά τα λόγια αποχώρησε από τα δικαστήρια λίγο μετά την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα να τον προφυλακίσουν, ο 32χρονος πιλότος. Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ο 32χρονος καθ' ομολογία συζυγοκτόνος έφυγε με το τζιπ της αστυνομίας από την πρώην Σχολή Ευελπίδων για τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ 

Επί 3 ώρες, κατά τη διάρκεια της απολογίας του έδωσε τη δική του εκδοχή για το πως έγιναν τα πράγματα εκείνη τη μοιραία νύχτα, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχε κανένα κίνητρο, ούτε προμελέτη για το φόνο. Μάλιστα φέρεται να απάντησε στα όσα ακούγονται περί τρίτου προσώπου, λέγοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ τρίτο πρόσωπο ή συνεργός.

Τι υποστήριξε ο δικηγόρος του γυναικοκτόνου

Ο δικηγόρος του 32χρονου πιλότου Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης σε δηλώσεις του έπειτα από την απόφαση για προφυλάκιση του πελάτη του, σημείωσε:  «Πρόκειται για μια πολύωρη ανάκριση όπου δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις. Ο κατηγορούμενος δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις. Δεν άλλαξε τους ισχυρισμούς του σε σχέση με την προανακριτική του κατάθεση, ενώ υπάρχουν και άλλα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη μας.

Σας μεταφέρω τη συγγνώμη του κατηγορούμενου. Ο ίδιος κατέληξε στην απολογία του “μακάρι να μπορούσα το χρόνο πίσω αλλά δυστυχώς δε γυρνάει”. Ζήτησε την τιμωρία του και υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει συνεργός.

Ο κατηγορούμενος έδωσε τη δική του οπτική για τα όσα συνέβησαν. Για όσα έκανε γνώμονας ήταν το παιδί του. Θέλει να δώσει την αρωγή του για την επιμέλεια του παιδιού και από τις δύο οικογένειες».

Όλες οι ειδήσεις

Γλυκά Νερά: Προφυλακιστέος ο δολοφόνος της Καρολάιν

Δημοσκόπηση OPEN: Μεγάλο προβάδισμα για ΝΔ - Ανασφάλεια στους πολίτες, δυσαρέσκεια για πανδημία και εργασιακό

Ταβέρνα Κρητικός: Βρέθηκε νεκρός ο ιδιοκτήτης Σταύρος Δογιάκης

Κορονοϊός: Την Πέμπτη οι αποφάσεις για τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους – Συνεδριάζει η Επιτροπή

Καιρός – Καύσωνας: Πώς να προστατευθείτε από τις υψηλές θερμοκρασίες

έγκλημασυζυγοκτόνοςδολοφονίαΓλυκά Νερά