Ελλάδα|23.06.2021 22:25

Μονή Πετράκη: Ο ιερέας - δράστης είχε συλληφθεί με κοκαΐνη το 2018 

Newsroom

Με μικροποσότητα κοκαΐνης είχε συλληφθεί το 2018 ο ιερέας - δράστης της επίθεσης με βιτριόλι σε αρχιερείς στη Μονή Πετράκη. Ο ιερέας βρισκόταν στο Συνοδικό Δικαστήριο για να γίνει συζήτηση για την καθαίρεσή του, καθώς το 2018 είχε συλληφθεί στη βόρεια Ελλάδα με 1.8 γραμμάρια κοκαΐνης και σήμερα γινόταν το δευτεροβάθμιο δικαστήριο το οποίο θα αποφάσιζε την καθαίρεσή του.

Μάλιστα είχε απασχολήσει και πάλι, τις Αρχές κατά τη διάρκεια μίας επεισοδιακής λειτουργίας σε χωριό της Βέροιας. Είχαν μάλιστα ξεσπάσει επεισόδια που επεκτάθηκαν από τον ναό στο προαύλιο ανάμεσα στον ίδιο και ενορίτες που τον κατηγόρησαν για οικονομικές παρατυπίες.

Τα πρώτα λόγια του δράστη: «Εριξα γιατί με καθαίρεσαν»

«Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσε το Συνοδικό Δικαστήριο» φέρεται να είπε ο δράστης της επίθεσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Ο ίδιος θεωρεί πως η απόφαση καθαίρεσής του από το δικαστήριο άδικη και σύμφωνα με την ΕΡΤ, είπε στους αστυνομικούς πως θεωρεί σκευωρία την υπόθεση με τα ναρκωτικά για την οποία κατηγορείται.

Πώς έγινε η επίθεση

Στο τέλος της διαδικασίας καθαίρεσης ο δράστης σηκώθηκε όρθιος έβγαλε το ένα από τα δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό τα οποία είχε μαζί του και άρχισε να το πετάει αδιακρίτως σε όποιον έβρισκε μπροστά του. Οι κληρικοί, οι δικηγόροι και όσοι ήταν στην αίθουσα, άρχισαν να καλούν σε βοήθεια, κι εκείνος προσπάθησε ν' ανοίξει την πόρτα και να φύγει. 

Ο αστυνομικός ο οποίος βρισκόταν έξω από την αίθουσα και άκουσε τους ιεράρχες που καλούσαν σε βοήθεια, έτρεξε για να δει τι συμβαίνει και έπεσε πάνω του ακινητοποιώντας τον. Στην προσπάθειά του μάλιστα τραυματίστηκε ελαφρά από το καυστικό υγρό με ένα κάψιμο στο χέρι. Ο ιερέας οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αττικής σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία και αύριο αναμένεται να βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Είχε κρυμμένο οξύ και το έριξε στους αρχιερείς

Για την επίθεση με καυστικό υγρό στη Μονή Πετράκη εναντίον Μητροπολιτών από ιερέα υπό καθαίρεση, μίλησε ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλιτος. Συγκεκριμένα δήλωσε: Ήταν επτά αρχιερείς οι οποίοι βρίσκονταν στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο και εκείνος ο οποίος καθαιρέθη για τα παραπτώματα τα οποία είχε κάνει, δεν το δέχτηκε, είχε κρυμμένο κάπου οξύ και το έριξε στους αρχιερείς».

Όλες οι ειδήσεις

Μονή Πετράκη: 10 οι τραυματίες από την επίθεση - Ιερέας υπό καθαίρεση ο δράστης

Μάσκες - απαγόρευση κυκλοφορίας: Όλες οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Ζάεφ για το tweet του: Κάποιες φορές γίνονται λάθη – Δεν είναι λόγος να παγώσει η συμφωνία

Δολοφονία - Ζάκυνθος: Παραδόθηκε στις Αρχές ο εφοπλιστής που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση

Έπαθαν, αλλά δεν έμαθαν από το Μάτι: Στοίβες τα ξερόκλαδα-εστίες πυρκαγιάς στη Λεωφόρο Μαραθώνος

Μονή ΠετράκηΚολωνάκιμητροπολίτεςεπίθεσηιερέαςεπίθεση με βιτριόλι