Ελλάδα|23.06.2021 23:51

Μόνη Πετράκη: Το προφίλ του ιερέα με το βιτριόλι - Η επίθεση και τα ναρκωτικά

Ευλαμπία Ρέβη

Βιτριόλι φέρεται να είναι σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το καυστικό υγρό το οποίο χρησιμοποίησε ο 37χρονος αρχιμανδρίτης της Βορείου Ελλάδος για να επιτεθεί την ώρα του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μόνη Πετράκη σε βάρος των μητροπολιτών που αποφάσιζαν για την τύχη του με τον αριθμό των τραυματιών να ανέρχεται στους δέκα

Κατά τις ίδιες πληροφορίες φέρεται να είχε στην κατοχή του δύο πλαστικά μπουκάλια γεμάτα με βιτριόλι το καθένα εκ των οποίων χωρούσε την ποσότητα του ενός λίτρου.

Συγκεκριμένα από την επίθεση έχουν τραυματιστεί επτά μητροπολίτες εκ των οποίων οι δύο φέρουν σοβαρά εγκαύματα, αλλά και ένας αστυνομικός που τραυματίστηκε κατά την προσπάθεια σύλληψης του δράστη και έχει μεταφερθεί στο 401 νοσοκομείο. Επίσης, έχουν τραυματιστεί και δυο δικηγόροι, ο ένας εκ των οποίων του κατηγορουμένου.

Η ίδια ομάδα με την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα

Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr από τους πρώτους που έφτασαν στο σημείο είναι αστυνομικοί της ίδιας ομάδας από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών που έπειτα από ένα θρίλερ μερικών εβδομάδων έβαλαν τέλος στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της άτυχης Ιωάννας και συνέλαβαν τη δράστιδα. Την υπόθεση έχει αναλάβει το ΥΔΕΖΙ. 

Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά το Συνοδικό Δικαστήριο είχε ως αντικείμενο την καθαίρεση του 37χρονου αρχιμανδρίτη από τη Βόρεια Ελλάδα, που κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε υπόθεση ναρκωτικών. Την ώρα της συνεδρίασης ο δράστης αιφνιδιάζοντας τους πάντες έβγαλε ένα μπουκάλι με το καυστικό υγρό και σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να επιτίθεται σε όσους βρίσκονταν στον χώρο. Προσπάθησε, μάλιστα, να διαφύγει αλλά τον σταμάτησε ο φρουρός της Μονής και έτσι συνελήφθη.

Πριν έναν μήνα απειλούσε να αυτοκτονήσει

«Ήσυχος άνθρωπος φαινόταν φιλότιμος, δε φαινόταν αγροίκος. Ένα ήσυχο ανθρωπάκι. Πριν περίπου ένα μήνα ήθελε να αυτοκτονήσει, είχε έρθει και η Ασφάλεια. Το είχε γράψει στο Ίντερνετ ότι θέλει να αυτοκτονήσει. Αυτά που ακούγαμε με στεναχωρούσαν πάρα πολύ. Ακούγαμε ότι τον έπιασαν με ναρκωτικά, ότι είναι διωγμένος, ότι δεν τον ήθελαν στις εκκλησίες», δηλώνει στο ethnos.gr ο Αβράαμ Τσινάρης, πρόεδρος της Κοινότητας Φλαμπούρου Σερρών από όπου κατάγεται ο 37χρονος.

«Στεναχωριόμουν πολύ για εκείνον με όλα αυτά που άκουγα, γιατί ήταν ένα ορφανό παιδί, μεγαλωμένο μέσα στη φτώχεια. Όταν έγινε αρχιμανδρίτης πήγε στο εξωτερικό στους Αγίους Τόπους, μετά γύρισε και πήγε στην Αγία Βαρβάρα Βεροίας. Τελευταία φορά ενεργός ήταν στην Αλεξάνδρεια Βεροίας. Με όλα αυτά που έχουν συμβεί δεν ξέρω τι να πω. Είναι κρίμα, πολύ κρίμα. Είναι νέος και χάλασε τη ζωή του», προσθέτει.

Η υπόθεση με τα ναρκωτικά το 2018

Ο 37χρονος ιερέας, που λειτουργούσε σε χωριό της Αλεξάνδρειας στην Ημαθία, είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2018 όταν βρέθηκε να κρύβει κάτω από το ράσο του ποσότητα κοκαΐνης. Συγκεκριμένα συνελήφθη καθώς εντοπίστηκε να έχει κρυμμένο ένα «φιξάκι» με 1,8 γραμμάρια κοκαΐνης. Τότε είχε υποστηρίξει ότι ήταν μια στιγμή αδυναμίας, ενώ μετά την άσκηση δίωξης για κατοχή ναρκωτικών, είχε αφεθεί ελεύθερος.

Είχε απασχολήσει και πάλι, όμως, τις Αρχές κατα τη διάρκεια επεισοδιακής λειτουργίας σε χωριό της Βέροιας. Είχαν μάλιστα ξεσπάσει επεισόδια που επεκτάθηκαν από τον ναό στο προαύλιο ανάμεσα στον ίδιο και ενορίτες που τον κατηγόρησαν για οικονομικές παρατυπίες.

Μονή Πετράκη: 10 οι τραυματίες από την επίθεση - Ιερέας υπό καθαίρεση ο δράστης

Μάσκες - απαγόρευση κυκλοφορίας: Όλες οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Ζάεφ για το tweet του: Κάποιες φορές γίνονται λάθη – Δεν είναι λόγος να παγώσει η συμφωνία

Δολοφονία - Ζάκυνθος: Παραδόθηκε στις Αρχές ο εφοπλιστής που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση

Έπαθαν, αλλά δεν έμαθαν από το Μάτι: Στοίβες τα ξερόκλαδα-εστίες πυρκαγιάς στη Λεωφόρο Μαραθώνος

επίθεση με βιτριόλιΜονή Πετράκηκαυστικό υγρό